Dragoste de mamă! A intrat la Facultatea de Jurnalism împreună cu fiul surdo-mut

Ultima actualizare:

    Doi studenţi: Mihai şi Ionica, fiu şi mamăFoto: Facebook / Ionica Tarau
Doi studenţi: Mihai şi Ionica, fiu şi mamăFoto: Facebook / Ionica Tarau

Câtă dăruire! Ionica Tarău a probat că orice barieră poate fi depăşită. Ea şi fiul ei, care are deficienţe de auz şi de vorbire, au promovat examenul de admitere la Facultatea de Jurnalism din București. Performanţa lor este o premieră pentru instituția de învățământ superior.

Dorinţa unui tânăr cu probleme de a deveni cameraman TV a impulsionat-o pe mama lui să ia o decizie pe cât de emoţionantă, pe atât de curajoasă! Ionica Tarău, din Buzău, a hotărât să devină studentă împreună cu Mihai (26 de ani), fiul ei, care se confruntă cu deficienţe de auz şi de vorbire. Mai mult, femeia de 52 de ani a vrut să demonstreze că persoanele cu dizabilităţi pot răzbate în viaţă, scrie "Weekend Adevărul".

Când s-a înscris la admitere, în tandem cu fiul surdo-mut, femeia a avut în suflet temerea că numai unul dintre ei va fi admis. „Dacă voi lua eu examenul și Mihai nu? Dacă-l va lua el și eu nu? Ei bine, Dumnezeu a vrut ca amândoi să fim admiși“, a scris Ionica Tarău pe Facebook, după afişarea rezultatelor la Facultatea de Jurnalism.

Echipă: reporter şi operator

La examenul de admitere susţinut în septembrie, mama şi fiul au avut de realizat câte un eseu, iar ambii au scris despre rolul în presă al interpreților în limbajul semnelor, pentru ca informația să ajungă și la surdo-muți. Ionica Tarău a fost a patra pe lista admişilor, cu nota 7.80, iar fiul ei, al şaselea. „Nu toate cuvintele au traducere, nu sunt profesori care să comunice cu ei prin semne. Cred că, pentru ei, cel mai bine este ca examenele să fie cu test-grilă, întrebare și răspuns“, spune Ionica Tarău. Ea nu exclude ca, peste câțiva ani, cei doi să facă echipă: mama - reporter, iar fiul – operator de imagine.

Mihai, fiul Ionicăi, a fost încurajat tot de mama lui ca să urmeze cursurile unui liceu, iar astă-vară a promovat examenul de Bacalaureat, la care a obținut media generală 6.60.

Click! spune

Ionica Tarău e implicată în multe proiecte de susţinere a persoanelor cu deficienţe de auz. Ea este autorizată ca asistent social, mediator social şi interpret în limbaj mimico-gestual. Preşedinte al “Asociaţiei 1 Iunie”, s-a implicat în iniţiative legislative şi a contribuit la implementarea, în judeţul Buzău, a sistemului de urgenţă 113, destinat surdo-muţilor.

Mamă şi fiică, studente la Medicină


    Irina şi Bianca sunt colege în anul I
Irina şi Bianca sunt colege în anul I

Irina Corozel (45 de ani) a susţinut în vară admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie Oradea, alături de Bianca, fiica sa, care a terminat liceul în luna iunie. Vârsta şi concurenţa de şapte candidaţi pe loc n-au speriat-o pe fosta asistentă medicală. Cu o voinţă de fier, Irina s-a pregătit singură, încurajând-o şi pe fiica sa. Şi Irina, şi Bianca au fost admise la buget, prima cu media 9.48, a doua cu 9,10. Astfel, de la începutul lunii octombrie, cele două sunt colege de facultate.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net