Dramele din viaţa reputatului chirurg ucis de COVID-19

image
Cu o lună în urmă, Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ pierdea zece pacienţi după un incendiu devastator

Virusul SARS ÔÇô CoV ÔÇô 2 a mai r─âpit o via┼ú─â din r├óndul personalului medical! Chirurgul Iosif Koszeghi a fost condus mar┼úi pe ultimul drum, la Oradea, iar colegii s─âi au participat la o slujb─â de pomenire, desf─â┼čurat─â la biserica Spitalului Jude┼úean din Piatra Neam┼ú. Via┼úa doctorului a fost pres─ârat─â cu multe drame.

Pre┼čedinte al Colegiului Medicilor Neam┼ú, chirurgul Iosif Koszeghi, care p├ón─â acum c├óteva zile ├«┼či desf─â┼čura activitatea la Spitalul Jude┼úean de Urgen┼ú─â din Piatra Neam┼ú, a fost ├«nmorm├óntat mar┼úi, ├«n ora┼čul natal, Oradea. Duminic─â, el pierduse lupta cu noul coronavirus. Colegii de la cea mai mare unitate medical─â din jude┼úul Neam┼ú au aprins o lum├ónare ├«n memoria doctorului ┼či au participat la o slujb─â de pomenire, derulat─â la Biserica Sf├óntul Spiridon, situat─â chiar ├«n incinta spitalului unde doctorul lucrase timp de 36 de ani. 

Dincolo de satisfac┼úiile aduse de profesia aleas─â, via┼úa respectatului medic a fost marcat─â de drame. ├Än mai 2010, fiul s─âu, Cristian, doctor la un spital din Bucure┼čti, s-a sinucis ├«n mod inexplicabil, ├«n propriul apartament, inger├ónd o mare cantitate de medicamente. ├Än luna iunie, Cristian urma s─â se c─âs─âtoreasc─â. Alt episod zguduitor pentru Iosif Koszeghi s-a consumat ├«n 2017. So┼úia sa, Lia, procuror, timp de mai mul┼úi ani, la Parchetul Jude┼úean Neam┼ú ┼či apoi notar, se stingea ├«n doar dou─â luni, dup─â o afec┼úiune cu o evolu┼úie rapid─â. 

image
Cu o lună în urmă, Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ pierdea zece pacienţi după un incendiu devastator Foto: ISU Neamţ

┬źA fost un st├ólp┬á al medicinei nem┼úene┬╗

Dup─â decesul chirurgului s-a aflat c─â ┼či el suferea de o boal─â incurabil─â, situa┼úie cunoscut─â doar de colegi ┼či de rude. Afec┼úiunea nu l-a ├«mpiedicat ├«ns─â pe medic s─â-┼či continue activitatea.  

Unul dintre cei mai buni colaboratori ┼či prieteni ai medicul Iosif Koszeghi a fost doctorul Dan Arv─âtescu, ┼čeful Sec┼úiei Chirurgie de la Spitalul Roman, vicepre┼čedintele Colegiului Medicilor Neam┼ú. ÔÇ×De 30 de ani am avut mai mult dec├ót o rela┼úie de colaborare profesional─â cu el. A fost un st├ólp al medicinii nem┼úene. Am apreciat totdeauna echilibrul pe care-l aveaÔÇť, spune medicul Arv─âtescu pentru cotidianul ÔÇťMonitorul de Neam┼úÔÇŁ. Chirurgul Iosif Koszeghi era m├óndru c─â, anul trecut, la o manifestare de anvergur─â de la Ia┼či, unde au participat cercet─âtori din peste 40 de ┼ú─âri, ob┼úinuse o medalie de aur pentru un unguent la care lucrase cu o echip─â de la Facultatea de Chimie Ia┼či. 

Doctorul nu ezita s─â- i critice dur pe guvernan┼úi, consider├ónd c─â dezinteresul lor fa┼ú─â de sectorul sanitar este o situa┼úie care genereaz─â tragedii de genul celei de pe 14 noiembrie 2020. ├Än urma incendiului de la Sec┼úia de Anestezie ┼či Terapie Intensiv─â au decedat zece pacien┼úi. ÔÇ×S─ân─âtatea este l─âsat─â pe plan secund. Se uit─â c─â oamenii au dou─â valori importante, s─ân─âtatea ┼či libertatea. Nimeni nu ┼úine cont de acestea, ├«ntruc├ót exist─â, se pare, alte priorit─â┼úi. Nu vreau s─â intru ├«n probleme legate de politizarea sistemului, dar cred c─â aceast─â criz─â sanitar─â e prost gestionat─âÔÇť, sus┼úinea doctorul nu cu mult timp ├«n urm─â. O alt─â nemul┼úumire era legat─â de calitatea ├«ndoielnic─â a echipamentelor de protec┼úie, situa┼úie care a f─âcut ca medicul C─ât─âlin Denciu, de gard─â ├«n acea noapte, s─â ia foc ca o tor┼ú─â, dup─â ce a ├«ncercat s─â-┼či salveze pacien┼úii.┬á

ÔÇ×Timp de aproape patru decenii, domnul doctor Iosif Koszeghi ┼či-a risipit sufletul s─âu bun oper├ónd mii de pacien┼úi ┼či d─âruindu-se cu toat─â fiin┼úa sa acestei nobile misiuni care este medicina. Pierderea domniei sale va l─âsa un gol imensÔÇŁ, a transmis Colegiul Medicilor Neam┼ú.  

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png