Dramele pacienților COVID-19. Dr. Genoveva Cadar, medic șef ATI: ”Medicilor le e greu să aleagă pe cine trimit în terapie intensivă”

image
Pacienți COVID-19, în stare gravă, așteaptă un loc la ATI pe holurile Institutului ”Marius Nasta”FOTO: Facebook/ Institutul Marius Nasta

România a rămas fără locuri în secțiie de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19. În același timp, în fiecare zi, tot mai multe persoane se infectează cu SARS-CoV-2. Medicii, sunt în situația de a alege pe cine să trimită la ATI.

Sistemul sanitar a intrat în colaps, iar autoritățile recunosc faptul că, după aproape doi ani de pandemie, suntem în situația în care era Italia la începutul acesteia. Dr. Genoveva Cadar, medic șef ATI la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală spune că situația este foarte gravă, potrivit Ziare.com.

Medicii sunt nevoiți să aleagă pe cine trimit în ATI

Deși sunt mulți pacienți în stare gravă, unii așteptând cu o butelie de oxigen pe holurile spitalului să se elibereze un loc în ATI, situația este atât de gravă încât medicilor le este greu să decidă pe cine trimit în reanimare.

”Este teroare, din toate punctele de vedere. Pacienții, nu numai că sunt pe toate paturile, dar sunt mulți pe secții, iar medicilor le este greu să aleagă pe care să-i trimită în ATI. Azi dimineață (miercuri, 6 octombrie, n.r. ) nu știau pe care să aleagă din vreo șapte pacienți. Atât este de gravă situația”, a precizat dr Genoveva Cadar pentru Ziare.com.

În plus, tot mai mulți tineri ajung să facă forme grave de COVID-19. Iar medicii sunt tot mai epuizați.

”Sunt foarte mulți tineri, față de valurile anterioare. Am pacient de 20 de ani, pacient de 31 de ani, de 38 de ani, de 40 de ani. Este dezastru. Până acum majoritatea erau vârstnici. Nu mai este așa.

Sunt forme foarte grave, evoluții foarte rapide, se degradează extrem de repede. Înainte evoluțiile se întindeau pe săptămâni, acum vorbim de zile. Personalul este epuizat. Sunt cu toții obosiți. Sunt aceiași oameni care trag de un an și jumătate. Nu s-au odihnit. Toată lumea a avut impresia că peste vară COVID-19 s-a oprit și a fost o perioadă de relaxare. A fost o perioadă de relaxare a îmbolnăvirilor însă a fost avalanșă de pacienți non-COVID, iar noi tot acolo am fost”, a mai explicat medicul.

Dr. Genoveva Cadar a mai precizat că, în acest moment, în secția ATI nu este niciun pacient vaccinat. Toți 15 sunt nevaccinați.

Citește și:Bucureștiul nu mai are paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Tânărul de 34 de ani care a stat 3 săptămâni la ATI, mort la 2 ore după ce s-a externat pe semnătură!

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
reactor nuclear jpg
Kate și William (3) jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg