Drogurile astea valoreaz─â 625 de milioane de euro

1 iulie 2016
image
Aproximativ o tonă din cantitatea de droguri a fost adusă pentru a fi analizată în laboratorul Poliţiei Române

Turi┼čtii care s-au cazat s─âpt─âm├óna trecut─â ├«n sta┼úiunea Eforie Sud habar nu au avut c─â localitatea este invadat─â de poli┼úi┼čti ├«n civil ┼či membri ai celor mai secrete servicii din Rom├ónia. Motivul? ├Äntr-un depozit se aflau ascunse 2,5 tone de droguri care valoreaz─â 625 de milioane de euro. Click! v─â spune povestea celei mai mari cantit─â┼úi de cocain─â descoperite ├«n ultimii ani de poli┼úi┼čtii din Europa.

Ancheta a durat ┼čase luni, iar autorit─â┼úile din Rom├ónia au colaborat cu cele din SUA ┼či Spania pentru a-i prinde pe trafican┼úi. Gruparea era condus─â de un b─ârbat de origine marocan─â, cu cet─â┼úenie spaniol─â ┼či olandez─â. Drogurile erau ├«n compartimente speciale, ├«ntr-un container cu banane, venit ini┼úial ├«n Portul Constan┼úa tocmai din Columbia. Cocaina era ├«nvelit─â ├«n 10 ambalaje, inclusiv ├«n substan┼úe care o f─âcea nedetectabil─â, inclusiv la raze sau de c├óini. Marfa urma s─â fie extras─â din container, disimulat─â ├«n camioane cu marmur─â ┼či dus─â ├«n Olanda.

├Än Rom├ónia au fost arestate, ├«n seara zilei de 29 iunie, pu┼úin dup─â ora 20.00, cinci persoane, patru lituanieni ┼či un columbian, care ├«ncercau s─â preia transportul. Ace┼čtia au venit ├«n 21 iunie ├«n sta┼úiune ┼či au fost supraveghea┼úi ca ├«n filme. Capul re┼úelei era un b─ârbat de origine marocan─â, dar cu cet─â┼úenie spaniol─â ┼či olandez─â. Acesta a fost arestat ├«n seara aceleia┼či zile, ├«n Spania, pe aeroportul din Malaga, dup─â ce probabil aflase de c─âderea re┼úelei ┼či se preg─âtea s─â fug─â. 

La sediul central al DIICOT a fost adus─â ieri, sub paza masca┼úilor Poli┼úiei Rom├óne, o parte din cantitatea de droguri pentru a fi supus─â unor teste ├«n laboratoarele antidrog. La ac┼úiune au participat, timp de ┼čase luni, 150 de poli┼úi┼čti rom├óni, sprijini┼úi de agen┼úi din SUA ┼či Spania. 

simeon stalpnicul png

Click! Spune: Precedentul record era de 1.200 kg de cocain─â, descoperit─â ├«n ianuarie 2009 ├«n Portul Constan╚Ťa Sud - Agigea, ascuns─â ├«ntr-un container adus cu un vapor din Brazilia. Valoarea transportului era estimat─â la peste 100 de milioane de euro, anun╚Ťa cu emfaz─â, la vremea respectiv─â, ministrul de interne, Liviu Dragnea. Doi dintre angaja┼úii implica┼úi ├«n ac┼úiune vor fi avansa┼úi ├«nainte de termen iar al┼úi 10 poli┼úi┼čti vor primi recompense financiare. Grupul era condus de un cet─â┼úean spaniol, iar cocaina era ascuns─â ├«n cutii din lemn de cedru.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
salariu copy jpeg
irina iubit 1 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg