Drum modernizat cu tehnologie americană, inaugurat la zero grade, în fuste scurte şi sandale

Drumul Judeţean 112 D, Tărlungeni-Prejmer, poate fi considerat unul dintre cele mai moderne drumuri din judeţul nostru, cel puţin în privinţa tehnologiei care a fost folosită pentru reabilitarea sa.

Inaugurare cu tremurici

Inaugurarea drumului nu a fost lipsită de momente hazlii. Chiar dacă astăzi mercurul din termometre nu prea a depăşit zero grade, şi oficialităţile au fost îmbrăcate destul de gros, fetele care au venit să îi servească pe cei prezenţi cu şampanie, cum se cuvine de altfel la o inaugurare, au fost îmbrăcate într-o ţinută mai mult de vară, cu bluziţe subţiri şi sandale. Ele au fost nevoite să dârdâie şi să reziste cu stoicism, până ce panglica a fost tăiată.

Click aici pentru a vedea mai multe imagini cu fetele care au dârdâit la inaugurare

Şoseaua, care are o lungime de peste şapte kilometri a costat 10,2 milioane de lei. Practic, costurile pentru fiecare kilometru reabilitat au fost mai mici cu 20%, faţă de o lucrare clasică. Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a precizat că preţul pe kilometru a fost de doar 1,4 milioane de lei, faţă de 1,7 milioane de lei, cât este preţul aprobat în normativele Ministerului Transporturilor.

„A fost folosită o metodă americană, mult mai ieftină. Dacă am fi avut finanţarea necesară lucrările ar fi durat doar cinci luni, dar, cu un buget de două milioane de euro, alocat în bătaie de joc de Guvern pentru drumuri în 2011, am fost nevoiţi să prelungim durata de execuţie la un an. Anul viitor, însă, vom începe lucrările la mai multe drumuri din judeţ urmând a aloca banii din bugetele pe 2013 şi 2014. Este o soluţie care se practică şi la nivelul Ministerului Dezvoltării", a explicat Aristotel Căncescu.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Cseke Attila Eduard Novak Kelemen Hunor foto Inquam Photos / George Călin
Militari rusi la centrala nucleara de la Zaporojie FOTO Profimedia
image
image
image
image
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg