Drumul ăsta a costat 13 milioane de euro!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproximativ 4.000 de oameni care trăiesc în localităţile vrâncene Spulber şi Nereju sunt izolaţi încă din prima zi de Paşte, după ce o porţiune de 60 de metri din drumul care face legătura între cele două localităţi, a fost luat de torenţii formaţi în urma ploilor.

Drumul a mai fost distrus şi de inundaţiile din anul 2005, iar de refacerea acestuia s-a ocupat firma „regelui asfaltului", Dorinel Umbrărescu.

Modernizarea drumului judeţean a început în anul 2008, în plină campanie electorală, atunci fiind turnat în mare grabă un strat de asfalt pe 31 din cei 34 de kilometri ai drumului, fără să se ţină cont de alte lucrări necesare într-un astfel de proiect.

Dorinel Umbrărescu- Conform topului celor mai bogaţi oameni de afaceri realizat de revista Forbes are o avere estimată la 350 de milioane de euro

simeon stalpnicul png

Marian Oprişan- În 2006, preşedintele CJ Vrancea a fost trimis în judecată de DNA, acuzat că a prejudiciat bugetul judeţului cu 2,2 milioane de euro

simeon stalpnicul png

Costurile pentru un kilometru de drum reabilitat au fost de 4,8 milioane de lei, preţ similar cu cel perceput pentru un kilometru de autostradă. Firma UMB Spedition, aparţinând omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a încasat până acum din această lucrare aproape 55 de milioane de lei, adică aproape 13 milioane de euro, bani proveniţi din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean.

Conducerea Prefecturii Vrancea îl ameninţă pe preşedintele Consiliului Judeţean cu controale. „Trebuia ca înainte să se toarne acel asfalt electoral să se execute obligatoriu lucrări de regularizare a râului, pentru că era la mintea cocoşului că apa râului Zăbala va rupe din mal şi va afecta în timp drumul. O să vedem pe ce s-au cheltuit banii", a declarat Dragoş Mircea, subprefectul judeţului Vrancea.

Decât drumuri proaste, mai bine bani la Catedrală

Cu banii aruncaţi pe drumuri proaste, care la prima viitură să fie luate de apă, Consiliul Judeţean Vrancea ar fi putut să ducă la capăt mai multe investiţii începute. Una dintre ele ar fi Catedrala Ortodoxă din Focşani, o investiţie pe care Marian Oprişan şi-a asumat-o încă de la începerea lucrărilor, în anul 2000.

Investiţia nu este gata nici pe jumătate, cheltuindu-se până acum 10 milioane de lei. Pentru ca oamenii să se poată ruga în viitoarea catedrală mai sunt necesari în jur de 15 milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net