«Drumul Crucii», în premieră, la Bucureşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru prima dată în Bucureşti în Vinerea Mare, va fi pus în scenă „Drumul Crucii”. Acesta redă ultimele ore din viaţa Mântuitorului, ore premergătoare răstignirii.

Evenimentul va avea loc vineri în două locaţii diferite din Capitală. Mai întâi de la ora 14.00, în cartierul Drumul  Taberei, cu pornire de la magazinul Billa şi finalizare în Parcul Moghioroş, apoi de la ora 18.00 în Centrul Vechi al Bucureştilor, Lipscani, în zona sediului Băncii Naţionale a României.

simeon stalpnicul png

Redarea „Drumului Crucii", ce include 14 momente inspirate din evanghelii, are loc la iniţiativa asociaţiei Beneva şi a lui Dan Les şi îşi propune să le reamintească tuturor că sărbătoarea Învierii nu presupune doar cumpărături şi mese în familie, ci şi o latură spirituală extrem de încărcată.

Scenele "Drumului Crucii" includ printre altele biciurea Mântuitorului de către soldaţii romani, căratul crucii, intervenţia femeilor mironosiţe. Totul va culmina cu crucificarea Mântuitorului. Scenele vor fi jucate de circa 70 de actori profesionişti, la loc de cinste situându-se Maia Morgenstern, cea care în filmul "Patimile lui Cristos", regizat de Mel Gibson în 2004 i-a dat viaţă personajului Maria, mama lui Iisus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net