Ducu Bertzi a fost audiat, joi, în dosarul privind înființarea Radio Chișinău

Ultima actualizare:

    Ducu Bertzi a fost audiat, joi, timp de aproximativ două ore (foto: România TV)
Ducu Bertzi a fost audiat, joi, timp de aproximativ două ore (foto: România TV)

Dosarul în care a fost audiat, joi, Ducu Bertzi la Parchetul instanței supreme, privește modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău, de către SRR, în CA-ul căreia se află cântărețul, potrivit precizărilor artistului.

„În calitate de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ducu Bertzi a fost prezent astăzi, 23.07.2015, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Contextul s-a datorat faptului că întreg Consiliul de Administrație al SRR, numit în 2010, este audiat în dosarul 664/P/2013 cu privire la modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău, de către SRR împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, condus în acea perioadă de Eugen Tomac”, precizează avocata lui Ducu Bertzi, Diana Dragomir, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Ea mai spune că audierile la Parchet sunt în curs și nu poate face alte declarații, însă clientul său, „exprimându-și încă o dată deplina încredere în organele de urmărire penală și respectând secretul urmăririi penale, se vede, totuși, obligat de avalanșa de informații privind audierea sa, să reafirme public faptul că, la vremea respectivă, s-a opus, în cadrul Consiliului de Administrație al SRR - prin luări de poziție și vot - modului de implementare a proiectului deschiderii la Chișinău a postului de radio în cauză”.

Ducu Bertzi a fost joi la Parchetul instanţei supreme, unde anchetatorii i-au adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de preşedintele PMP, Eugen Tomac, cauza vizând modul în care au fost cheltuiţi bani publici, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că Ducu Bertzi este suspectat de fapte în abuz în serviciu într-un dosar al preşedintelui PMP, Eugen Tomac, şi că a fost chemat joi pentru a i se aduce la cunoştinţă aceste acuzaţiile.

image
image
image
image
image
image
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay