Ea e femeia „ucisă” de Casa de Pensii! Şocant, dar incredibil de adevărat!
O pensionară din Galaţi a trecut prin emoţii cumplite când luni la rând nu a mai primit pensia acasă. Emoţia s-a transformat în groază când femeia a aflat că în evidenţele Casei de Pensii figurează drept decedată. Cum s-a ajuns aici şi cine a descâlcit iţele birocratice aflaţi în cele ce urmează.
Ştefana Macovei (65 de ani) a fost pusă la grea încercare anul trecut. Mai întâi i-a murit mama, dramă care a afectat-o enorm. Însă, cum o nenorocire nu vine niciodată singură, femeia avea să afle, cu stupoare, că şi ea a fost trecută în lumea celor drepţi în evidenţele Casei de Pensii. Totul a fost posibil din cauza unei erori a factorului poştal, care a scris pe cuponul de pensie menţiunea „decedată”.
Vie şi nevătămată, Ştefana Macovei a înţeles că ceva nu era în regulă după ce pensia nu i-a mai fost adusă acasă. „Toată lumea greşeşte. Dar a trecut o lună, au trecut două, pensia nu venea”, spune femeia.
Luni la rând pensionara a făcut nenumărate drumuri la instituţia responsabilă cu plata drepturilor sale pentru a-şi ridica cei 360 de lei pe care trebuie să-i primească lunar. Disperată, ea a cerut ajutorul echipei „Revendicarea”, de la Prima TV, pentru a-i face dreptate. Impresionat de cazul femeii, Mihai Ursu, realizatorul emisiunii, s-a implicat pentru descâlcirea iţelor acestei poveşti cutremurătoare.
La Casa de Pensii Galaţi a aflat că de vină e ba poştaşul, ba sistemul informatic. De fapt, nimeni, căci deşi vie şi sănătoasă, Ştefana Macovei a rămas tot „decedată”. În urma presiunilor echipei „Revendicarea”, reprezentanţii Casei au cerut scuze femeii şi i-au promis că vor îndrepta greşeala.
Urmăreşte „Revendicarea", azi, la ora 20.30, pe Prima TV
Aflaţi mai multe detalii despre păţania pensionarei din Galaţi la prima ediţie a emisiunii „Revendicarea”, de la Prima TV, azi, începând cu ora 20.30. Realizatorul Mihai Ursu vă spune cum a trăit Ştefana Macovei aceste luni de groază şi cum au reuşit reprezentanţii Casei de Pensii să o „învie” pe femeia trecută, în acte, în lumea celor drepţi.