Educatoarea din Maramureș care și-a ucis copilul de 9 ani scapă de închisoare. Ce a decis justiția

Ultima actualizare:

    Aceasta este casa în care locuia educatoarea cu cei doi copii și în care s-a petrecut crimaFoto:actualmm.ro
Aceasta este casa în care locuia educatoarea cu cei doi copii și în care s-a petrecut crimaFoto:actualmm.ro

Educatoarea ucigașă din Maramureș care și-a omorât la sfârșitul lunii mai copilul de 9 ani sub ochii fratelui de doar 5 ani, nu va face închisoare. În urma investigațiilor medicale acceptate de justiție, s-a descoperit că femeia nu avea discernământ așa că va fi cel mai probabil internată într-un spital de psihiatrie.

“A sosit expertiza medico-legală psihiatrică care a concluzionat că persoana nu are discernământ și nu a avut discerământ la momentul producerii faptei. S-a solicitat instanței internarea provizorie până la finalizarea urmăririi penale. S-a admis cererea și s-a dispus internarea provizorie în vederea efectuării de tratament pentru persoana în cauză, urmând ca procurorul criminalist să analizeze dacă se mai impune sau nu o nouă expertiză medico-legală psihiatrică”, a declarat pentru actualmm.ro, Bogdan Gabor, procuror șef adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Crima petrecută pe 29 mai a șocat comunitatea din Bozânța Mică, deoarece acuzata era o femeie respectată, fostă educatoare, despre care nimeni nu ar fi crezut că ar putea măcar să se gândească la așa ceva. Totul a început cu un telefon la numărul unic de urgență 112, care anunța că o femeie și-a ucis propriul copil în vârstă de numai 9 ani, după care a încercat să se sinucidă înghițind o substanță periculoasă, care s-a dovedit a fi clor. Ce este mai terifiant este că un frate mai mic de-al victimei, în vârstă de 5 ani a văzut cum mama lui îl sugruma pe băiețelul de 9 ani, s-a ascuns sub pat și a sunat un vecin. Acesta la rândul său a anunțat poliția.

Fosta educatoare intrase în depresie după un divorț

Educatoarea, pe nume Camelia Popa, a fost în cele din urmă salvată de către medici. Imediat ce și-a revenit, a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, pentru expertiza de specialitate. Cunoscuți de-ai femeii au explicat anchetatorilor și medicilor că femeia suferea de o depresie severă de aproximativ patru ani, mai exact după ce s-a întors în România din SUA. Ajunsă în țară a divorțat și s-a angajat la o grădiniță din Baia Mare, iar fostul soț s-a întors în America. Avea doi băieți, de 9 și 5 ani. Copilul cel mic, de care are grijă acum tatăl, a fost puternic afectat de ce a văzut și este consiliat și în prezent de psihologi.

Citiți și

Părinţii educatoarei criminale: «Am fost rupţi de realitate»

Educatoarea care și-a ucis fiica de 4 ani a fost adusă cu escortă la București

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net