El a salvat de la moarte un morun de 180 de kile

image
Dan Constantin a scos cu grijă deşeurile din gura sturionului

L-a scăpat pe “monstru” de suferinţă! Un pescar sportiv a reuşit să salveze un morun uriaş, care înghiţise gunoaie aruncate în lacul Săruleşti (Călăraşi). Operaţiunea de prindere a peştelui de 180 de kilograme a avut loc pe 30 ianuarie, iar pescarul i-a scos din gură bucăţi de plastic şi resturi dintr-un sac de rafie.

Dan Constantin, un pescar sportiv în vârstă de 52 de ani, a povestit cum a reuşit să prindă peştele care ieşise la suprafaţa lacului mai multe zile la rând şi dădea semne că ar fi bolnav. „Peştele şi-a făcut apariţia la suprafaţă, exact la ora 11.00, dar pentru 10 minute. Într-adevăr, părea bolnav, slăbit, mişcări lente”, a postat pescarul pe contul personal de Facebook. “Dă-i repede barca la apă şi încet, încet la vâsle către el. Cu 20 de metri înainte de a ajunge l-am pierdut, plecase în adâncuri. Am rămas pe loc cu barca, purtaţi de vânt şi valuri... «Cineva de Sus» simţea faptul că pacientul va ieşi din nou şi DA, la nici 5 metri de barcă apare în scurt timp, el, exact cu faţa spre barcă, exact în ochii noştri. Nemişcat, greu de spus dacă avea lacrimi... eu spun că da”, a adăugat pescarul.

„S-a lăsat prins uşor, a fost pus pe targă şi dus repede la ponton. Nimic lovit, nimic rupt şi totuşi peştele avea ceva, avea un ghem de sfoară, un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic şi alte deşeuri exact în interiorul gurii, prinse puternic de cerul gurii. Urmează 2-3 minute de operaţie, pentru că da, sunt chiar specialist în stomatologie, şi scot ceva ce nu are legătură cu mediul lui, ceva făcut de mâna omului. Operaţiunea a  fost complicată pentru că avea în gură sfoară care era ca o plasă”, îşi aminteşte salvatorul.Dan Constantin spune, pentru adevarul.ro, că nu se ştia de existenţa morunului uriaş în lacul Săruleşti: „Sturionul pe care l-am salvat are 30 de ani şi poate trăi liniştit 100 de ani, timp în care ajunge la o greutate de 400 - 500 de kilograme. Peştele salvat valorează pe piaţa neagră 25.000 - 30.000 de euro. Bănuim că a ajuns în zonă de la fosta fermă piscicolă, când s-a creat artifical lacul aici“.

Click! spune

Exemplarul de sturion mascul avea o lungime de 237 de centimetri, o circumferinţă de 110 centimetri şi o greutate de circa 180 de kilograme. „Din păcate era foarte slab, nu s-a mai hrănit bine în ultimul timp”, explică Dan Constantin, salvatorul peştelui.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Georgia Meloni FOTO Profimedia
Vladimir Putin la Vladivostok FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg