El e bărbatul ucis de adolescenta pe care a vrut să o violeze. Cazul amintește de „Dosarul Caracal” și de „Crima de la Medicină”

Ultima actualizare:

    Lucian lucra la o firmă de transport
Lucian lucra la o firmă de transport

Momente de groază luni noapte, într-un apartament din Piatra Neamț. O adolescentă de 16 ani a sunat la 112, anunțând că a omorât un bărbat care o sechestrase și care încercase să o violeze. Fata fusese ademenită cu promisiunea unui loc de muncă.

Fata de 16 ani își căuta un loc de muncă

Alexandra (16 ani) este din comuna Dochia și plecase de acasă de o săptămână. În urmă cu câteva zile, părinții au cerut ajutorul Poliției să o găsească și au dat de ea la o prietenă. Apoi, luni, adolescenta i-a spus mamei că pleacă în vizită la o verișoară, dar s-a dus la Piatra Neamț, în căutarea unui loc de muncă.


    Alexandra (16 ani) adolescenta care a omorât un omAlexandra (16 ani) a fost găsită de polițiști în stare de șoc
Alexandra (16 ani) adolescenta care a omorât un omAlexandra (16 ani) a fost găsită de polițiști în stare de șoc

Lucian avea 41 de ani și locuia în chirie

Așa a intrat în legătură cu Lucian Mercea, un bărbat de 41 de ani din Codlea, județul Brașov, care locuia în chirie într-un apartament situat vizavi de Muzeul de Istorie, precizează stiri-neamt.ro. Acesta era șofer, se ocupa cu transportul persoanelor în străinătate, și a ademenit-o pe fată la el acasă pentru a discuta „oferta de angajare”. Acolo a sechestrat-o timp de mai multe ore și a încercat să o violeze. Speriată, tânăra a luat un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori în zona toracelui. Apoi a sunat la 112.

Fata a relatat că e sechestrată într-un apartament și că nu poate deschide ușa pentru că proprietarul pe care îl înjunghiase a ascuns cheia. Anchetatorii au reușit să localizeze telefonul adolescentei și au ajuns după aproape o oră, scrie PRO TV. „Deoarece persoana se afla în stare de șoc și nu putea oferi detalii concrete cu privire la locația în care se află, polițiștii au intervenit la două apartamente aflate la același etaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Au găsit victima în hol, zăcând într-o baltă de sânge, iar pe adolescentă într-o altă cameră. „Era ora unu fără un sfert și am auzit un țipăt de copil. După o jumătate de oră am auzit zgomote, când au spart ușa”, povestește Ana Botez, o vecină.

Alexandra este în acest moment internată într-un centru al DGASPC, e consiliată și expertizată psihiatric. Fiind minoră, ancheta se va desfășura în prezența părinților și a unui psiholog. Despre Lucian, prietenii povestesc că era un băiat liniștit, nu era căsătorit și nu avea vreo iubită oficială. „Nu cred că ar fi în stare să violeze un copil de 16 ani. Nu știu ce să zic, ce s-o fi întâmplat acolo”, spune Horațiu Tobu, prietenul victimei.

Adolescentele de la Caracal nu au scăpat cu viață


    Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu nu s-au putut apăra. Au fost violate și ucise de Gheorghe Dincă
Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu nu s-au putut apăra. Au fost violate și ucise de Gheorghe Dincă

Acesta nu este primul caz în care copile tinere sunt sechestrate de bărbați în toată firea. În urmă cu doi ani, cazul Caracal a șocat o țară întreagă. Acolo, o altă Alexandra (Măceșanu), în vârstă de 15 ani, a făcut greșeala să se urce la ocazie în mașina lui Gheorghe Dincă. Acesta a dus-o acasă, a violat-o și a omorât-o. Adolescenta sunase de 3 ori la 112, însă polițiștii nu au intervenit în timp util pentru a o salva. Înaintea ei, Luiza Melencu (18 ani) a avut aceeași soartă. Monstrul din Caracal a răpit-o, a sechestrat-o și a violat-o, fără ca fata să se poată apăra.

Crima de la Medicină. În 2009, o studentă a ucis un bărbat de 65 de ani


    Carmen Bejan este și acum după gratii
Carmen Bejan este și acum după gratii

Tânăra din Piatra Neamț nu este singura care a acționat cu sânge rece. În vara lui 2009, Carmen Bejan, o studentă la Medicină în Timișoara, ajutată de iubitul ei, Sergiu Florea, au omorât un bărbat de 65 de ani chiar în camera de cămin. Pentru a face rost de bani, Carmen îi promisese o partidă de sex, însă apoi nu s-au mai înțeles și totul a degenerat într-un conflict încheiat cu o crimă ce a șocat opinia publică. Tinerii l-au înjunghiat pe Trifu Schroth, apoi au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan. Planul tinerilor a fost să pună cadavrul victimei în propria maşină şi să o incendieze, amintește Adevărul. În jurul orei 4.00, au ieşit din camera de cămin cu geamantanul în care se afla cadavrul tranşat al victimei. Urmele de sânge lăsate pe hol i-au trezit suspiciuni portarului de la cămin, care a anunţat Poliţia şi a fost descoperită crima. Cu Poliţia pe urme, Carmen Bejan a rătăcit prin parcuri, iar a doua zi s-a predat. Sergiu Florea s-a refugiat într-un apartament din Calea Şagului. Când poliţiştii au intrat în locuinţă, tânărul s-a refugiat în baie, unde a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele de la mâini. Medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului i-au salvat, însă, viaţa tânărului.

Condamnată la 20 de ani de închisoare, studenta a fost încarcerată în 2011. S-a căsătorit după gratii, a născut un prunc mort, iar de anul trecut beneficiază de regim deschis, la Penitenciarul Gherla.

Femeie violată într-un hotel, la Cluj

Oare în ce lume trăim?! Sâmbăta trecută, o femeie de 49 de ani, cazată într-un hotel de 3 stele din Cluj, s-a trezit cu un individ de 25 de ani peste ea în cameră, la duș. Ușa nefiind încuiată, individul a intrat nestingherit și a violat-o. Conform Antena 3, bărbatul nu era cazat în respectivul hotel, iar la recepție nu era nimeni. În plus, poliția a anunțat că nu există camere de supraveghere, dar că l-au identificat și reținut pe autorul violului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net