El e cîinele “antitabac”! Sid a mirosit imediat ţigările de contrabandă


    Sid, mereu la datorieFoto: "Adevărul"
Sid, mereu la datorieFoto: "Adevărul"

A crezut că va înşela vigilenţa vameşilor, dar n-a luat în calcul un element-surpriză. Un cunoscut traficant de ţigări din Turnu Severin şi-a modificat autoturismul pentru a ascunde marfa de contrabandă. El n-a scăpat însă de mirosul fin al lui Sid, câinele “antitabac” din Vama de la Porţile de Fier I.

Cunoscut drept un traficant de ţigări cu state vechi, un bărbat s-a prezentat duminică seară la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, cu intenţia de a intra în România cu un autoturism Chevrolet, înmatriculat în Bulgaria. „Deşi persoana în cauză a declarat că nu deţine produse accizabile, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra  mijlocului  de transport condus de acesta, deoarece aveau informaţii despre implicarea  acestuia  în traficul cu ţigări”,  dezvăluie comisarul şef Valeriu Pera, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Prin urmare, la faţa locului a fost adus Sid, un câine destoinic. După câteva minute de „verificare”, patrupedul i-a semnalat inspectorului vamal Florin Moţăţăianu locul unde sunt ascunse ţigaretele.256 de pachete de ţigări aduse din Serbia


    Captura din Chevrolet
Captura din Chevrolet

Agentul a trecut la verificarea torpedoului şi a constatat că  planşa care acoperă sistemul ABS este modificată, având un capac prevăzut cu un sistem de închidere electromagnetic. După îndepărtarea planşei, într-un loc special amenajat, poliţiştii de frontieră au găsit ascunse 256 de pachete cu ţigări marca Ashima şi Marble, de provenienţă sârbească. Şoferul pusese în locul respectiv un odorizant foarte puternic, dar mirosul fin al lui Sid şi „experienţa” lui n-au dat greş. Contrabandistul a fost amendat cu 5.000 de lei, ţigările au fost confiscate, iar autovehicululul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.Citeşte mai mult pe adevarul.ro! 

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg