El e „tatăl aparatelor de radio”
Pentru că acasă nu mai are loc, el păstrează multe dintre dispozitivele de recepţie chiar la unitatea militară în care au fost împușcați soții Ceașescu. Multe dintre aparate au fost fabricate în anii ’30-’40. Pe unele le cumpără de pe internet funcționale, pe altele le repară piesă cu piesă. Pensionarul se află în discuţii cu autoritățile locale pentru înfiinţarea la Târgovişte a unui muzeu al radioului din România.
„Nu pot să-mi dau seama cât am investit în această colecție. Sunt şi aparate care costă câte 200 de lei, dar şi unele care valorează câte 400 - 500 de euro. În jur de 70-80% dintre aparate au fost reparate de mine. Am căutat să folosesc numai componente originale. Până și cordoanele de alimentare le-am adus din țara de provenienţă“, spune „tatăl aparatelor de radio“.
În colecția târgovișteanului există aparate produse sub mărcile Telefunken, Electronica, Volksempfanger, Globus Rádió, Zenith, Philips, Tesla, Panradio, Radio Popular, Orion, Iron, Serenada, Bicaz, Carmen, Select și multe altele.
Citeşte articolul complet şi vezi mai multe fotografii pe adevarul.ro!