El este Moş Nicolae, fiul lui Moş Crăciun. Pensionarul din Cluj a primit sute de apeluri de la copiii care îi găseau numele în cartea de telefoane şi care îi cereau cadouri

Ultima actualizare:

    De când a renunţat la telefonul fix nu mai primeşte apeluri de la copiiFoto: Adevărul
De când a renunţat la telefonul fix nu mai primeşte apeluri de la copiiFoto: Adevărul

Îl cheamă Moş Nicolae, iar pe tatăl său Moş Crăciun! Nu au avut însă niciodată vreo legătură cu cei doi Moşi care aduc cadouri copiilor în luna decembrie. Nicolae a făcut box, a lucrat ca asistent medical, mecanic auto, director de autobază şi director de bancă. Însă, de dragul micuţilor care îi telefonau, făcea pe ”Moşul”.

Are 78 de ani şi trăieşte în Cluj. Nu l-a întrebat niciodată pe Moş Crăciun, tatăl său, de ce a ales să-i dea acest nume.


    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

„Eu sunt cel mai tânăr din familia lui Moş Crăciun. Nu ştiu de ce m-a botezat aşa. Tata era mai aspru, dar îmi amintesc că îl chemau la serviciu şi-l îmbrăcau în Moş Crăciun să împartă cadouri copiilor angajaţilor”, a povestit, pentru Adevărul, Moş Nicolae. S-a gândit să facă şi el la fel şi, ani la rândul, în serile de 5 decembrie, îi făcea fericiţi pe ştrengarii care găseau în cartea de telefoane numărul lui Moş Nicolae. „Copiii îmi găseau numărul în cartea de telefoane şi sunau să îmi ceară fot felul de cadouri: jucării, dulciuri, fructe. Vestea se răspândea repede şi ajugeam să răspund la zeci de telefoane în noaptea de 5 decembrie”, îşi aminteşte, cu zâmbetul pe buze, Moş Nicolae.

A fost boxeur, apoi director la bancă

De când a renunţat însă la telefonul fix, nu mai primeşte cereri. Pe mobilul pe care îl are acum îl sună doar rudele. El îşi aminteşte când, în urmă cu câţiva ani, l-a sunat copilul unei colege, de orgine germană. „Îl chema Harry pe băieţel şi-şi dorea un tanc. Mama lui mi l-a dat la telefon, spunându-i să vorbească cu Moş Nicolae. La început am discutat în nemţeşte, apoi am vorbit ungureşte şi, la final, în română. I-a spus apoi colegei: «Mamă, am vorbit cu adevăratul Moş Nicolae. Numai el poate să ştie toate limbile»”, spune amuzat clujeanul. Acum, la cei 78 de ani ai săi, Moş Nicolae este pensionar, după o viaţă în care a practicat boxul şi a avut multe meserii: mecanic auto, director de autobază, funcţionar la cooperativa meşteşugărească şi director de resurse umane la bancă. 

Nepoata lui s-a născut pe 6 decembrieMoş Nicolae a fost căsătorit timp de 30 de ani, dar soţia lui a decedat. Nu a rămas însă singur. Are un fiu, Moş Nicolae Ciprian, care în urmă cu 20 de ani, i-a dăruit o nepoată, chiar pe data de 6 decembrie. Deşi este voios şi plin de viaţă, Moş Nicolae are probleme de sănătate. „Am fost 10 ani boxer şi am zis că sunt tare ca piatra, până când am făcut cancer”, spune bărbatul, care primeşte tot sprijinul necesar de la fiul său. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
Marcel Ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net