El va construi un cuptor de pâine în centrul oraşului

Ultima actualizare:

    Daniel Leş, un olar  cu suflet mare
Daniel Leş, un olar cu suflet mare

Ca pe vremuri! Olarul Daniel Leş încearcă să reînvie, la Baia Sprie (Maramureş), o tradiţie mai puţin obişnuită: un cuptor de pâine în centrul oraşului. Cu ani în urmă, gospodinele veneau să coacă pâinea din aluatul pe care îl făceau acasă, scrie adevarul.ro.

„Am un proiect cu primăria, iar cuptorul va fi făcut din banii mei. Omul poate veni cu aluatul, ca să-şi facă pâinea acolo. În acest fel, o să legăm comunitatea”, speră Leş. Investiţia va fi de 20.000 de euro, iar ideea i-a venit olarului după ce a jucat într-o reclamă la un cuptor cu microunde, filmată în Coreea de Sud. “O să am o listă cu familiile sărace, care nu pot să-şi permită o pâine, şi o listă cu cei bogaţi”, explică Daniel Leş. Potrivit proiectului, cei care vor cumpăra o pâine de la cuptorul respectiv vor mai plăti una pentru nevoiaşi. Olarul mai spune că va folosi cuptorul şi ca un punct de atracţie pentru turişti.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net