Elefant în stare jalnică, în parcarea unui hipermarket din Capitală

Ultima actualizare:

    Elefantul are afecţiuni la ochi şi pe corp
Elefantul are afecţiuni la ochi şi pe corp

Organizația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN dezvăluie o înregistrare video cu un elefant aflat într-o stare deplorabilă, în parcarea unui hipermarket din București. Elefantul, aparținând unui circ ambulant, a fost filmat la finalul săptămânii trecute având afecțiuni vizibile la ochi și la picioare.

Elefantul este ținut cel puțin 23 de ore pe zi într-un țarc de maximum 10 metri pătrați sau în camionul de transport, unde nu se poate mișca. Același circ ține captiv un hipopotam într-un țarc de mici dimensiuni, fără bazin cu apă. Animale sălbatice sunt expuse continuu zgomotelor provenite de la mașinile din parcare, fiind forțate să trăiască într-un mediu total diferit față de habitatul lor natural. Potrivit reprezentanţilor organizaţiei, animalele se află în parcarea Cora Pantelimon şi vor mai sta acolo până duminică.

Elefantul este ţinut 23 de ore din 24 în remorca unui camion
Elefantul este ţinut 23 de ore din 24 în remorca unui camion

”În libertate, un elefant străbate 15 kilometri într-o singură zi. Imaginați-vă că cei maxim 10 metri pătrați pe care îi îngăduie circul Americano Vargas reprezintă un chin nesfârșit pentru acest elefant, care abia are loc să se miște, darămite să se deplaseze. Orice specialist poate remarca mișcările stereotipe dezvoltate în ani de zile de izolare în condiții inumane. Nu mai vorbim de orele lungi pe care toate aceste animale trebuie să le îndure pe drum, înghesuite în cuștile din camioanele de transport. Pentru cine pot fi aceste lucruri o distracție?”, spune Veronica Tulpan, director de programe naţionale VIER PFOTEN România.

Hipopotamul este ţinut în aceeaşi parcare, în condiţii improprii
Hipopotamul este ţinut în aceeaşi parcare, în condiţii improprii

Organizația a transmis o plângere către Autoritatea Nationala Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor. Totodată, VIER PFOTEN va înainta o plângere penală împotriva circului Americano Vargas sub acuzațiile de rele tratamente și cruzime față de animale. 

Aceleași animale au fost folosite de fostul primar al municipiului Costanța, Radu Mazăre, în urmă cu doi ani, în timpul unui carnaval desfășurat pe străzile din Mamaia.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net