Elena Udrea, pe urmele scriitorilor penali: „M-am gândit să scriu o carte”

Ultima actualizare:

    Elena Udrea simte nevoia să descrie condițiile din închisoare, considerate inumare (foto: Click!)
Elena Udrea simte nevoia să descrie condițiile din închisoare, considerate inumare (foto: Click!)

Elena Udrea a declarat vineri să io bate gândul să scrie o carte despe perioada petrecută în închisoare, care a marcat-o profund. Fostul ministru al dezvoltării a fost închisă 72 de zile pentru implicare în scandalul „Gala Bute”.

„M-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătuşe. Pe toată lumea ar marca să fie arestat. Nu este vorba de Elena Udrea, nu este vorba de un om politic, este vorba că oricine poate ajunge acolo şi va trăi o dramă. Statul român nu poate asigura astăzi condiţii decente de arest preventiv. Condiţiile sunt inumane. De aceea sunt şi atât de multe condamnări la CEDO”, a afirmat Udrea, care s-a prezentat azi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii au analizat măsurile preventive impuse în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a stat 72 de zile după gratii, iar în prezent se află în arest la domiciliu., în urma unei decizii din 7 mai a Instanței Supreme. Fostul ministru al dezvoltării spune că experiența din arest este una traumatizantă pentru orice om, indiferent de statutul său.

„Ştiu că foarte mulţi oameni gândesc arestarea preventivă, penitenciarul ca pe o pedeapsă mai mare decât lipsirea de libertate. Ştiu că foarte mulţi cred că dacă ajungi acolo trebuie să fii, eventual, schingiuit. Din păcate, aceasta este o mentalitate de Ev Mediu. Pedeapsa este privarea de libertate şi nu umilirea cuiva sau îmbolnăvirea cuiva, pentru că de acolo, cel mai sigur, ieşi un om bolnav", a spus Udrea, citată de Mediafax.

Elena Udrea ar putea intra astfel în galeria iluștrilor scriitori din penitenciar, completată de George Copos, George Becali, Gheorghe Mencinicopschi, Dan Voiculescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net