Elena Udrea și Ioana Băsescu, colege de suferință la tribunal. Fosta șefă de la ministerul Turismului riscă 12 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Ioana Băsescu ajunge, marți, 26 ianuarie 2021, la sediul Curții de Apel Bucureștifoto: Mediafax
Ioana Băsescu ajunge, marți, 26 ianuarie 2021, la sediul Curții de Apel Bucureștifoto: Mediafax

Problemele nu s-au terminat pentru Elena Udrea. După ce a ieșit din închisoarea din Costa Rica, în loc să se bucure de timpul petrecut alături de fetița sa, fosta şefă a Ministerului Dezvoltării dă iar cu subsemnatul pe la tribunal într-un alt dosar în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare de bani, alături de Ioana Băsescu. Blondinele au venit la proces super înfofolite, echipate cu mască și însoțite de avocați. 

Anul 2021 se pare că va fi unul delicat pentru două blonde care au activat în politica românească. Este vorba despre Elena Udrea și Ioana Băsescu, care sunt inculpate, alături de Dan Andronic, în dosarul finanţării campaniei din 2009, fiind acuzate de corupție și fraude. Ambele mame, în loc să se bucure alături de copiii lor, ele fac potecă la tribunal. Elena Udrea (47 de ani) este mămica unei superbe fetițe în vârstă de doi ani și jumătate, pe nume Maria, pe care o are cu omul de afaceri Adrian Alexandrov (35 de ani), iar Ioana (43 de ani) are acasă un băiețel în vârstă de șase ani și jumătate, cu avocatul Radu Pricop, cu care s-a căsătorit în vara lui 2014.


    Așa și-a făcut apariție Elena Udrea la Curtea de Apelfoto: BLITZ
Așa și-a făcut apariție Elena Udrea la Curtea de Apelfoto: BLITZ

Fostul ministru al Turismului a mai avut o astfel de experiență în Dosarul Gala Bute, unde a și executat o parte din pedeapsă și iată că acum este nevoită să stea din nou cu Sabia lui Damocles deasupra capului. Marți, 26 ianuarie, în jurul prânzului, Elena și Ioana au semnat condica la Curtea de Apel București, iar fotoreporterii le-au surprins pe cele două înainte de proces. Amândouă foarte elegante și înfofolite din cauza vremii urâte. Bineînțeles, s-au prezentat regulamentar, cu masca de protecție! Elena a optat pentru o ținută cu pantaloni conici, cizmulițe cu toc și un palton lung de lână, cu motive geometrice, cu negru și alb. Se poate ghici lejer că înainte ea a trecut pe la coafor, pentru că părul îi stătea incredibil de bine. A fost urmată de avocatul ei și păreau amândoi destul de relaxați la intrarea în sala de judecată, mai les avocatul care nu purta nici măcar mască, în schmb vorbea și gesticula încontinuu. 

Ședința a fost oprită din cauza unei alarme cu bombă 

Și Ioana Băsescu s-a prezentat la timp. Îmbrăcată cu un palton negru elegant, și pe dedesubt cu o cămașă albă, cu părul strâns în coc, fata cea mare a fostului șef de stat Traian Băsescu, a intrat pe ușa Curții de Apel extrem de calmă, în ciuda faptului că un cetățean flutura în dreptul ei o pereche de cătușe. Cele două blondine au petrecut în incintă destul de puțin timp, pentru că o alarmă cu bombă, care s-a dovedit ulterior a fi falsă, a evacuat tot personalul din interior. Peste 300 de persoane au fost evacuate de urgență din clădire, iar circulația a fost restricționată pe Splaiul Independenței, după ce echipele de polițiști au interzis accesul pietonilor în zonă. Alarma cu bombă a trimis-o pe Elena Udrea și pe avocatul său direct într-un restaurant din zonă, acolo unde au băut o cafea și unde, totodată au aflat că procurorii DNA au cerut închisoare de 12 ani pentru ea și 15 ani pentru Ioana Băsescu. Se pare că ziua de marți a fost una cu ghinion, sau trei ceausri rele, după cum se spune în popor! 

A mai făcut 4 luni de pușcărie în Costa Rica 

Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, marţi, ultimul termen în dosarul finanţării campaniei din 2009, în care Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic sunt inculpaţi pentru corupţie şi fraude. Procurorul de şedinţă al DNA a cerut, marţi, ca Elena Udrea să fie condamnată la o pedeapsă de 12 ani de închisoare, iar Ioana, până la 15 ani. Blonda de la Turism nu ar fi al prima întîlnire cu închisoarea, Udrea mai are o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, însă ICCJ a suspendat executarea acestei pedepse până la tranşarea chestiunii legate de nelegalitatea compunerii completurilor de la ICCJ, a cărei dezlegare este aşteptată din partea Curţii de Justiţiei a Uniunii Europene. În acest dosar, ea a executat 4 luni în Costa Rica acolo unde a fugit în primăvara lui 2018. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net