Elev simpatizant ISIS, luat pe sus de mascați pentru propagandă teroristă

simeon stalpnicul png

Fix acum un an era săltat de polițiști pentru că ar fi aderat la un grup terorist, pe care l-a slăvit pe rețelele sociale. E vorba de un elev de 17 ani din Craiova, convertit la mahomedanism, care s-a arătat interesat să se sacrifice pentru idealurile Statului Islamic. A fost eliberat după 24 de ore. Joi a fost reținut din nou, pentru aceleași acuzații.

Procurorii DIICOT l-au ridicat de acasă pe tânărul simpatizant ISIS, joi dimineață. Băiatul, care acum are 18 ani, ar fi comis aceleași infracțiuni împotriva securității naționale de care fusese acuzat în urmă cu un an. Pe 8 decembrie 2015, elevul craiovean a fost reținut pe motiv că ar fi aderat la doctrina organizației teroriste Stat Islamic. Mai mult, procurorii l-au acuzat că a și intrat în contact cu o persoană care se ocupa cu recrutări de personal pentru ISIS. După 24 de ore de la reținere, tânărul a fost eliberat și plasat sub control judiciar. De această dată, ar putea să nu scape așa ușor, dacă procurorii au dovezi noi.

Conform DIICOT, elevul și-a schimbat numele, s-a convertit la islamism și a făcut propagandă pentru gruparea Stat Islamic. Mama tânărului susține ca acesta este doar „un copil indrăgostit de religie”, însă recunoaște că băiatul ei devenea agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia, informează Agerpres.

„El e doar un copil îndrăgostit de religie, și atât. Nu știu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că și-a găsit liniștea, cum l-au racolat alții. Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. Am înțeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu știe de ce venea copilul meu vinerea la moschee și cu cine pleca de acolo? Poate sunt alții în spatele moscheii. Copilul meu n-are nici o vină, pentru că era racolat de alții”, a spus mama băiatului.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
masina culita jpg
shutterstock 2211785457 jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 450568075 jpg
GYORPLUSZ jpg
7538113 jpg
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg