Elevii dintr-un sat din Dolj merg 12 km pe jos până la liceu

Chiar dacă stau înghesuiţi, se bucură când vreun şofer  se oferă să-i ducă cu duba
Chiar dacă stau înghesuiţi, se bucură când vreun şofer se oferă să-i ducă cu duba

Aşteaptă de doi ani să primească un microbuz care să îi ducă la şcoală. Până acum, cei 80 de elevi din satul Ocolna, judeţul Dolj, s-au descurcat cum au putut să ajungă la Liceul Teoretic din Amărăştii de Jos, situat la 12 km distanţă.

Au mers pe jos, cu căruţele sau au făcut autostopul. Mulţi însă au început să abandoneze cursurile. Elevii merg zilnic, pe jos, mai bine de două ore şi ajung la şcoală deja obosiţi. Au şi zile mai bune: atunci când vreun vecin sau vreun şofer binevoitor care trece prin zonă se oferă să îi ducă cu maşina până la şcoală. Chiar şi dacă se urcă îngrămădiţi într-o dubiţă, ei se bucură că sunt scutiţi de drumul lung şi chinuitor. Au mers chiar şi cu căruţele localnicilor.

”Nu vrem să fim analfabeţi. Dar este din ce în ce mai greu. Acum ne gândim cu groază că vine iarna şi vom fi nevoiţi să facem naveta prin frig. Am avut colegi care au renunţat la şcoală din cauză că le-a fost greu să mai meargă pe jos”, a spus un elev.

Alţii se plâng de faptul că, dacă într-o singură zi nu reuşesc să ajungă la cursuri, primesc deja 7 absenţe, iar mulţi colegi au rămas repetenţi din cauza zilelor în care au lipsit. ”Mai mult, dacă luăm absenţe, pierdem şi bursa şi alocaţia”, spune un alt elev.

Primăria a făcut cerere pentru nu microbuz nou în urmă cu 2 ani, când s-a stricat cel vechi, însă până acum nu a primit nici unul. „Cine vrea să facă liceul, vine la liceu pe banii lui! Nu e nimeni obligat să îi asigure transportul!”, a spus unul dintre profesorii liceului. 

cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
shutterstock 165207755B jpg
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO