Elevii români au luat trei medalii de aur și una de argint, la Olimpiada Internațională de Chimie, din Japonia

Ultima actualizare:

    Olimpicii la Chimiefoto: unibuc.ro
Olimpicii la Chimiefoto: unibuc.ro

Elevii români au obținut trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie, din Japonia. Este cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, olimpiada a fost organizată anul acesta online.

România a fost reprezentată la Olimpiada Internațională de Chimie, Japonia 2021, de Mircea-Raul Bodrogean (Liceul Internațional de Informatică, București), Alexandru Cătălin Dianu (Liceul Internațional de Informatică, București), Ștefan Dimitriu (Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov) și Tudor Lile (Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad). Medaliile de aur au fost obținute de Mircea-Raul Bodrogean, Tudor Lile și Alexandru Cătălin Dianu, iar medalia de argint de către Ștefan Dimitriu.

„Se simte foarte bine faptul că am obținut această medalie de aur, era un vis de al meu de foarte mult timp. Chiar mă bucur că am reușit până aici și am ajuns să obțin acest rezultat care e practic cel mai bun pe care puteam să-l obțin. Anul viitor, după ce termin clasa a 12-a, o să mă duc la facultate în ceva ce are legătură cu chimia și științele naturale”, a declarat Alexandru Dianu pentru Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net