Elicopterele SMURD au din nou drept de zbor

Ultima actualizare:

    Elicopterele SMURD și-au reluat activitatea
Elicopterele SMURD și-au reluat activitatea

După ce în 2 iunie, un elicopter SMURD s-a prăbușit în Republica Moldova, cu patru persoane la bord care și-au pierdut viața, aparatele de zbor de tip EC-135 și-au sistat activitatea. Cu toate acestea, specialiștii au concluzionat că nu există o cauză tehnică pentru ca elicopterele să rămână la sol, așa că de sâmbătă, 18 iunie, acestea și-au reluat activitatea.

"În urma investigaţiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanţii firmei Airbus Helicopters şi a altor specialişti germani cooptaţi pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere. Începând de astăzi, 18 iunie a.c., ora 16.00, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Târgu-Mureş, Galaţi, Arad, Constanţa", se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Accidentul din 2 iunie nu a fost primul în care a fost implicat un elicopter SMURD. Aparatele de zbor au mai făcut victime și în 4 martie 2003, 9 ianuarie 2006 și 15 decembrie 2014, când au murit câte patru persoane de fiecare dată. De asmeenea, în 23 decembrie 2006, alți patru oameni au fost răniți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net