EMA anun╚Ť─â c─â serurile Pfizer ╚Öi Moderna par eficiente ├«mpotriva tulpinii indiene. Pentru AstraZeneca se a╚Öteapt─â mai multe date

13 mai 2021
vaccin pfizer jpeg
Foto: Arhiv─â Click

Directorul pentru riscuri vaccinale ╚Öi amenin╚Ť─âri biologice al EMA, Marco Cavalieri, a declarat, ├«n cadrul unei conferin╚Ťe de pres─â, c─â rezultatele sunt ÔÇ×├«ncurajatoareÔÇŁ ├«n ceea ce prive╚Öte eficien╚Ťa serurilor Pfizer ╚Öi Moderna, care par a fi eficiente ╚Öi ├«mpotriva tulpinii indiene a coronavirusului, care este mult mai contagioas─â.

Vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager (ARNm), precum Pfizer/BioNTech ╚Öi Moderna, par a fi eficiente ├«mpotriva tulpinii indiene a coronavirusului, a transmis miercuri Agen╚Ťia European─â a Medicamentului (EMA), preluat─â de Agerpres.

El s-a declarat optimist și în ceea ce privește vaccinurile pe bază de adenovirus, cum sunt AstraZeneca și Johnson & Johnson. EMA așteaptă mai multe date din India, unde este administrată o versiune locală a serului AstraZeneca.

Varianta indian─â a virusului a fost confirmat─â p├ón─â acum ├«n 44 de ╚Ť─âri, potrivit Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii (OMS), care a inclus-o pe lista tulpinilor ÔÇ×├«ngrijor─âtoareÔÇŁ, al─âturi de cele din Marea Britanie, Brazilia ╚Öi Africa de Sud.

Acestea sunt considerate mai periculoase, deoarece sunt mai contagioase, mai letale ╚Öi posibil mai rezistente la vaccinurile deja create. 

ÔÇ×Trebuie s─â avem date care arat─â concret, prin eviden┼úe din lumea real─â sau teste clinice, care este nivelul de protec┼úie oferit de vaccinurile pe care le avem ├«n prezentÔÇŁ, a explicat Marco Cavaleri.

EMA a anun╚Ťat c─â a finalizat inspec╚Ťia ├«n Rusia privind respectarea bunelor practici ├«n dezvoltarea ╚Öi produc╚Ťia vaccinului Sputnik V, iar acum urmeaz─â s─â viziteze fabricile de produc╚Ťie ╚Öi s─â decid─â dac─â va autoriza serul ├«n UE.

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
alexandra stan sexy png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg