Eşti alergic? De azi vezi pe etichete ce alimente nu ai voie să mănânci

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Producătorii de alimente din România sunt obligaţi ca de azi să informeze corect consumatorii în legătură cu ingredientele produselor pe care le scot pe piaţă.

Etichetele trebuie să conţină informaţii referitoare la ingredientele alergene, indiferent dacă alimentele sunt vândute ambalat, vrac sau în restaurante. Componentele alergene trebuie să se diferenţieze de restul ingredientelor. Totodată, pe etichete trebuie să figureze ţara sau localitatea de origine a tuturor produselor din carne, dar şi a celor din miere, fructe şi legume. Produsele cu adaos de cofeină trebuie să conţină informaţia „Adaos de cofeină. Nu se recomandă copiilor şi femeilor însărcinate”. Din decembrie 2016, agenţii economici sunt obligaţi să menţioneze pe etichete şi în meniuri valoarea energetică şi conţinutul de grăsimi, de acizi graşi saturaţi, glucidele, proteinele, sarea şi zaharurile aflate în componenţa produselor. Amenzile sunt între 1.000 şi 10.000 lei, pentru etichetare incorectă, şi între 5.000 şi 50.000 lei, pentru ascunderea intenţionată a informaţiilor de pe etichete. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net