Europa se topește la 40 de grade. Alerte de călătorie

Ultima actualizare:

    Valul de caniculă s-a extins până în Germania
Valul de caniculă s-a extins până în Germania

De o săptămână, țările din sudul Europei sunt afectate de un val de aer foarte fierbinte care a venit din deșertul Sahara. După ce a făcut ravagii în Portugalia, Franța, Italia și Grecia, acum arșița a ajuns tocmai în Germenia.

Nici o picătură de ploaie deasupra Europei. Arșița provocată de valul de aer fierbinte ce a venit din nordul Africii a făcut ravagii în țările din sudul continentului, iar acum a ajuns până în Germania. Ministerul de Externe al României a emis avertizări pentru românii care călătoresc în Germania, anunţând că vor fi înregistrate temperaturi care pot ajunge până la 40 de grade, în perioada 7–9 august 2018.

Alerte de călătorie și în Croația

Prognozele meteorologice pentru Republica Croația, în perioada 6-10 august  indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a condus la emiterea unui ”cod roșu” de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emisă atenționare meteorologică ”cod galben” pentru regiunea Zagreb. Se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare si să se hidrateze corespunzător.

În Republica Croația, din cauza vârfului de sezon estival, în luna august, circulația rutieră pe principalele autostrăzi A1 Zagreb-Split-Dubrovnik și A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana–Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia și Serbia, este foarte intens, adesea înregistrându-se blocaje și coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net