Evaluare Na╚Ťional─â 2021. Noua program─â, bazat─â pe g├óndire critic─â ╚Öi competen╚Ťe. Ce trebuie s─â ╚Ötie elevii

sorin cimpeanu jpeg
Examenul de Evaluare Na╚Ťional─â va fi organizat dup─â o nou─â program─âSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Evaluare Na╚Ťional─â 2021. Anul acesta, elevii care sus╚Ťin Evaluarea Na╚Ťional─â vor da examenul dup─â o program─â nou─â, diferit─â de cea de p├ón─â acum. Aceasta se bazeaz─â pe competen╚Ťe, g├óndire logic─â ╚Öi critic─â, pe analiz─â ╚Öi sintez─â. ├Än acest fel, copiii nu vor mai fi obliga╚Ťi s─â memoreze pagini ├«ntregi de comentarii, ci ├«╚Öi vor pune mintea la contribu╚Ťie ╚Öi vor g├óndi liber.

Pentru preg─âtirea elevilor care vor sus╚Ťine ├«n acest an Evaluarea Na╚Ťional─â dup─â noua program─â, Ministerul Educa┼úiei a publicat mai multe teste de antrenament. Motivul? Copiii trebuie obi╚Önui╚Ťi din timp cu schimbarea, ei trebuie s─â renun╚Ťe la a mai ÔÇ×tociÔÇŁ comentarii. ├Än schimb, ei sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â-╚Öi exerseze g├óndirea liber─â, critic─â ╚Öi analitic─â. 

P├ón─â acum, elevii erau obi╚Önui╚Ťi s─â memoreze comentariile pe care le dicta profesorul la clas─â, iar apoi le reproduceau cuv├ónt cu cuv├ónt pe foaia de examen. Practic, Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â era un examen prin care se testa capacitatea de memorare a unui copil ╚Öi nu capacitatea sa de a ├«n╚Ťelege ceea de scrie ├«n lucrare. ├Äncep├ónd cu acest an, regulile se schimb─â!

Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a anun╚Ťat deja c─â programa pentru Evaluarea Na╚Ťional─â de la clasa a VIII-a va fi "adaptata conform realit─â╚Ťii acestui an". "Tematica de examen va fi stabilit─â, adaptat─â, corelat─â cu realit─â╚Ťile acestui an. Nu are niciun sens s─â neg─âm faptul c─â ├«n educa╚Ťie au fost pierderi. Important este sa identificam corect acele pierderi  ╚Öi s─â compensam prin ac╚Ťiuni remediale", a afirmat ministrul saptamana trecuta. 

Evaluare Na╚Ťional─â 2021, calendar┬á┬á

Calendarul examenului de Evaluare Na╚Ťional─â a r─âmas neschimbat

  • 07 ÔÇô 11 iunie 2021 - ├Änscrierea la evaluarea na╚Ťional─â
  • 11 iunie 2021 - ├Äncheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021 - Limba ╚Öi literatura romana ÔÇô proba scris─â
  • 24 iunie 2021 - Matematica ÔÇô proba scris─â
  • 25 iunie 2021 - Limba ╚Öi literatura matern─â ÔÇô proba scris─â
  • 29 iunie 2021 - Afi╚Öarea rezultatelor ├«naintea contesta╚Ťiilor (p├ón─â la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 ÔÇô 30 iunie 2021 - Depunerea contesta╚Ťiilor
  • 30 iunie ÔÇô 4 iulie 2021 - Solu╚Ťionarea contesta╚Ťiilor
  • 4 iulie 2021 - Afi╚Öarea rezultatelor finale

Simulare evaluare na╚Ťional─â 2021. Proba la Limba ╚Öi literatura rom├ón─â

Simularea examenului de Evaluare Na┼úional─â pentru elevii din clasa a VIII-a a ├«nceput luni, 29 martie, cu proba scris─â la Limba ┼či literatura rom├ón─â. Conform calendarului, mar┼úi, 30 martie, este programat─â proba scris─â la Matematic─â, iar ├«n 31 martie - proba scris─â la Limba ┼či literatura matern─â. Rezultatele vor fi afi╚Öate pe 16 aprilie ╚Öi nu vor fi trecute ├«n catalog. 

Rezultatele ob┼úinute de elevi la simularea Evalu─ârii Na┼úionale ├«n anul ┼čcolar 2020-2021 sunt analizate la nivelul fiec─ârei unit─â┼úi de ├«nv─â┼ú─âm├ónt ├«n care s-au desf─â┼čurat aceste simul─âri, prin discu┼úii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ┼čedin┼úe cu p─ârin┼úii, precum ┼či la nivelul consiliului profesoral, ├«n vederea adopt─ârii unor m─âsuri pentru ├«mbun─ât─â┼úirea performan┼úelor ┼čcolare. Notele ob┼úinute la simul─ârile na┼úionale nu se trec ├«n catalog. Prin excep┼úie, la solicitarea scris─â a elevului, notele ob┼úinute la simul─ârile na┼úionale pot fi trecute ├«n catalog.

Simulare Evaluare Na╚Ťional─â 2021. Ce se ├«nt├ómpl─â cu elevii ├«n carantin─â

Elevii ├«nmatricula┼úi ├«n unit─â┼úile de ├«nv─â┼ú─âm├ónt din localit─â┼úile carantinate vor putea sus┼úine simul─âri ale examenelor na┼úionale, cu prezen┼ú─â fizic─â, dup─â ├«ncetarea m─âsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele ┼čcolare, dar nu mai t├órziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a ┼čefului Departamentului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unit─â┼úile de ├«nv─â┼ú─âm├ónt din afara localit─â┼úii carantinate, la care ├«nva┼ú─â, pentru a participa la simularea examenelor na┼úionale.

"Av├ónd ├«n vedere faptul c─â ├«n perioada 22 - 31 martie se desf─â┼čoar─â simul─ârile pentru evalu─ârile na┼úionale 2021 ┼či examenele na┼úionale de Bacalaureat, men┼úion─âm c─â deplasarea elevilor ├«n vederea particip─ârii la simul─ârile pentru examenele na┼úionale este circumscris─â altor motive justificate din ordinele ┼čefului Departamentului pentru Situa┼úii de urgen┼ú─â privind instituirea carantinei zonale ┼či reprezint─â o excep┼úie de la m─âsura interzicerii circula┼úiei persoanelor ├«n afara locuin┼úei sau gospod─âriei ├«n interiorul ┼či ├«n afara zonei carantinate", se arat─â ├«n document.

examen evaluare nationala jpeg
Sorin C├«mpeanu a declarat c─â exist─â elevi care vor sus╚Ťine simularea dup─â ce ies din carantin─â

Sorin C├«mpeanu: ÔÇ×2,5% din num─ârul total de ┼čcoli nu vor putea organiza simularea acumÔÇŁ

Ministrul Educa┼úiei, Sorin C├«mpeanu, a declarat c─â 2,5% din num─ârul total de ┼čcoli nu vor putea organiza simularea Evalu─ârii Na┼úionale ├«n aceast─â perioad─â, acest lucru urm├ónd s─â se ├«nt├ómple de ├«ndat─â ce localit─â┼úile ├«n care func┼úioneaz─â aceste ┼čcoli vor ie┼či din carantin─â. ÔÇ×2,5% din num─ârul total de ┼čcoli nu vor putea organiza simularea acum. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de ├«ndat─â ce ies din carantin─â localit─â┼úile ├«n care func┼úioneaz─â aceste ┼čcoli", a declarat Sorin C├«mpeanu, luni, la Palatul Parlamentului.

CITE╚śTE ╚śI├Änscrierea copiilor ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul primar pentru anul ┼čcolar 2021 - 2022 ├«ncepe luni, 29 martie

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
image png
regina letizia (5) jpg
BeFunky collage (39) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
image
image
image
image
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg