Eveniment spectaculos lângă București! Ce surprize au primit zeci de copii cu probleme de sănătate

Ultima actualizare:

Vreau să-ți spun o poveste despre fericire și despre o zi ca-n basme pentru câțiva copii speciali. Iar la final, îți promit, vei găsi un mesaj care te va ajuta să te bucuri mai mult de ceea ce ai chiar acum în jurul tău.

O zi specială pentru copiii cu boli incurabilie. Foto: colaj Click
O zi specială pentru copiii cu boli incurabilie. Foto: colaj Click

Se spune că timpul e cel mai mare dușman al nostru. Dar ce te faci când destinul nu mai stă în mâinile tale și nisipul din clepsidra vieții se apropie de final? Te bucuri, asta faci… te bucuri de fiecare clipă, așa cum poate că ar trebui să ne bucurăm toți cei care ne facem griji din nimicuri și pierdem ani din viață cu ochii în telefon și tristețe pe față.

Povestea pe care vreau să ți-o arăt e una fericită, ținând cont de circumstanțe. În centrul ei se află câteva suflete frumoase a căror călătorie pe acest Pământ, din păcate, e plină de obstacole.

Zeci de copii cu boli incurabile au avut parte de o zi magică, plină de surprize, la centrul HOSPICE Casa Speranței de la Adunații Copăceni. Cu ajutorul unor eroi discreți, cei mici s-au umplut de bucurie la un eveniment special, unde la final toată lumea a putut să rostească „avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor.”

O zi plină de magie pentru copiii cu boli incurabile

Curioși, plin de pozitivitate, dar și cu un curaj ieșit din comun, cei mici s-au putut bucura de spectacole vizionate la umbra „Copacului Dorințelor”, dar și de ateliere de creație. Unii au ales să picteze, iar alții au vrut să descopere misterul universului și să privească soarele roșu ca focul printr-un telescop profesionist.

Micuța Sara ne-a transmis că vrea să fie medic atunci când va fi mare. „Medic de copii, ca să-i ajut să nu mai fie bolnavi", ne-a spus fetița cu zâmbetul blând ca razele soarelui.

Mi-ar fi plăcut să fiți acolo să vedeți cât de mult se bucură de viață! Nu vreau să-mi critic prietenii și cunoscuții (căci și eu intru în această categorie), dar Sara e de multe ori mai împlinită decât noi cei care scăpăm printre degete fericirea dacă internetul merge prost sau dacă vânzătoarea de la supermarket se mișcă prea lent.

Nu pot să o uit nici pe Maria. Ea s-a ambiționat să picteze o prințesă. "Sper că n-are nimic dacă nu i-am făcut florile cum trebuie", le-a spus colegilor, plină de îngrijorare că desenul ei n-a ieșit perfect. Fetița se luptă de câțiva ani cu o boală incurabilă.

Spectacole interactive de teatru, ateliere de pictură și „avionul de aur”

A fost o zi cu zâmbete, dulciuri, voie bună și multe alte surprize. Cei mari, părinți, medici și voluntari, au dat timpul înapoi și au accesat, la rândul lor, copilul uitat din ei. Iar la final toată lumea a rostit „avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor”. N-a fost avionul din Micul Prinț, dar nici n-a fost departe de cel din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry.

  • „Nimic nu dispare până când nu ne învață ce trebuia să învățăm.” (Micul Prinț)

Fă o faptă bună! Cu un simplu SMS schimbi viețile unor copii frumoși

Peste 45.000 de pacienți și familiile lor au primit îngrijire și ajutor gratuit și necondiționat în cei 30 de ani de existență HOSPICE Casa Speranței. Și tu poți să ajuți ca numărul celor îngrijiți să fie tot mai mare.

image
  • Cu un SMS la 8864 cu mesajul TIMP, în valoare de 4 euro, asiguri continuitate în serviciile gratuite de îngrijire oferite de HOSPICE (internare la spital, vizită la domiciliu, asistență în ambulatoriu, activități la centrele de zi, asistență în spitalele partenere)

De asemenea, dacă vrei poți să faci o donație pe hospice.ro/donează. Viziunea celor de la HOSPICE Casa Speranței este ca, în România, toți pacienții cu boli incurabile să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă, la momentul potrivit, pentru a trăi cu demnitate fiecare clipă, alături de cei dragi.

În cazul în care te-au inspirat micuții din povestea noastră, nu-ți rămâne decât să fii fericit dacă n-ai probleme reale în viață. Iar dacă poți să faci o faptă bună, nu ezita! Doar împreună putem să speriem întunericul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net