Cum scapi de diabet? Soluția simplă a unui medic: «Nu mai ai nevoie de medicamente dacă...»

Cum scapi de diabet a devenit o întrebare tot mai prezentă în țara noastră. România are tot mai mulți pacienți care se confruntă cu această boală. Doctorul Radu Țincu a oferit câteva ponturi și detalii vitale în timpul unei discuții cu prezentatorul Cătălin Măruță.

1 mancare jpg jpeg
România are peste 1,5 milioane de persoane cu diabet

Mai întâi, cunoscutul medic de la Spitalul Floreasca a vorbit, în cadrul podcastului „Acasă La Măruță”, despre modalitatea prin care ne putem da seama dacă riscăm să avem diabet.

„Diabetul este proporțional cu circumferința abdominală. Cu cât avem circumferința abdominală mai mare, adică depunerea de grăsime de pe abdomen este mai mare în centimetri, cu atât riscul de a dezvolta diabet zaharat este mai mare”, a transmis Radu Țincu.

„Adică ne măsurăm colăcei?”, l-a întrebat Cătălin Măruță pe invitatul său. „Da, da, colăceii. Pentru că acolo în colăcei există adipocite și ele fac ca insulina să nu mai poată funcționa să metabolizeze glucoza”, a explicat medicul.

Citește și Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

Cum scapi de diabet? Medicul Radu Țincu: „O mare parte dintre ei nu vor mai avea nevoie de diabetice”

Pot scăpa de diabet cei care reușesc să scadă în greutate, susține doctorul de la Spitalul Floreasca. Dacă vor ajunge la greutatea normală, o mare parte dintre ei nu vor mai avea de medicamente, a transmis Radu Țincu, menționând, totuși, că acest lucru se poate întâmpla dacă o persoană nu a ajuns la insulină.

Citește și Cele mai toxice alimente pentru creier! Secretele unui reputat medic neurochirurg

„Există și reversul. Marea Britanie e prima țară din lume care a introdus reducerea greutății prin program național la diabetici. Acest lucru a dus la remisia necesității tratamentului diabetic cu 70%. Dacă într-un an ajungi la greutatea normală nu mai ai nevoie de medicamente pentru diabet. 

Pot să scape de diabet dacă nu au ajuns la insulină, pentru că asta înseamnă că s-a epuizat capacitatea pancreasului de a produce. Cei care sunt pe antidiabetice orale, daca vor scădea în greutate și vor ajunge la greutate normală, o mare parte dintre ei nu vor mai avea nevoie de diabetice. Pentru că grăsimea de burtă crește rezistența la insulină”, a povestit medicul.

Medic: Persoanele care sunt pe antibiotice orale pot scăpa de diabet dacă vor ajunge la greutate normală

În România, cifra reală a persoanelor cu diabet zaharat este undeva la un milion şi jumătate. Dintre aceștia, doar 900.000 sunt pacienți activi şi au medicaţie, susținea președintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Dr. Romulus Timar, în urmă cu trei ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
Mangia jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg