Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

Un fruct pe care îl găsim cu ușurință ne ajută să trăim cu 13 minute mai mult, de fiecare dată când îl consumăm. Un studiu realizat de cercetătorii din Michigan ne face să fim mai atenți la beneficiile acestui fruct gustos și bogat în vitamine.

image
Un fruct te ajută să trăiești cu 13 minute mai mult, de fiecare dată când îl consumi

O singură banană mâncată ne poate crește considerabil speranța de viață. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, a precizat că o banană consumată ne ajută să trăim cu 13 minute și 30 de secunde în plus.

„Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food în care au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde”, spune cercetătorul, conform Antena 3.

Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Speranța de viață crește cu 13 minute când consumăm o banană

3 banane jpg jpeg
Bananele sunt bogate în vitamine

Din fericire, în zilele noastre banalele se găsesc la tot pasul, iar prețul este unul rezonabil, în condiile în care vorbim de niște fructe exotice. Un kilogram de banane costă 6-8 lei, în funcţie de locul de unde le cumpărăm, iar o bucată ajunge să coste între 1,2 și 2 lei.

Bananele sunt printre cele mai apreciate și consumate fructe. O banană medie are cam 100 calorii și un indice glicemic scăzut (nu crește repede glucoza în sânge). Acest fruct conține vitamina B6, vitamina C, biotină, mangan, potasiu, cupru, fibre.

Ce beneficii au bananele? Un kilogram costă între 6 și 8 lei

Banalele sunt cunoscute pentru gustul plăcut, dar ele oferă și un ajutor enorm pentru organism. Iată cele mai importante beneficii:

  • cardiovasculare: potasiu reglează tensiunea arterială, sterolii blochează absorbția colesterolului, fibrele scad riscul cardiovascular
  • performanța sportivă: compoziția unică le face preferate printre sportivi pentru că reduc riscul de crampe musculare consumate cu o oră înainte de antrenament
  • digestive: fibrele reglează tranzitul intestinal, pectinele (din fibre) sunt implicate în transformarea glucidelor în fructoză, care, fiind naturală, nu crește glucoza în sânge foarte mult

Alte alimente care ne ajută să trăim mai mult

fructe jpg
Somonul și avocado cresc speranța de viață

În urma studiului realizat de cercetătorii de la Michigan s-a observat și aportul important adus de consumul somonului la cuptor. Speranța de viață în acest caz este „de aproximativ 13 minute și 5 secunde”, spune cercetătorul Dan Vodnar.

De asemenea, profesorul de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare laudă și beneficiile pe care aduce un avocado, despre care spun că poate crește perioada de viață a oamenilor cu aproximativ 2 minute și 8 secunde.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
emil rengle
BeFunky collage (2) jpg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton şi Prinţul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg