EXCLUSIV "Profu’ Iohannis îmi dădea la Fizică numai 8 şi 9"

image
Andreea Fuşle i-a fost elevă lui Iohannis la Liceul Brukenthal din SibiuFoto: Gigi Stancu

România a trecut de la un preşedinte “marinar”, la un „profesor”. Click! a încercat să afle ce fel de dascăl, aşa cum preferă singur să se intituleze, a fost Iohannis în cei 14 ani cât a predat la şcoli şi licee din judeţul Sibiu.

E greu să dai de elevii lui Iohannis. Cine absolvă Brukenthal-ul, de regulă, pleacă imediat în Germania şi lasă Sibiul în spate. Nimeni nu se chinuieşte degeaba să înveţe în această limbă grea, matematica sau chimia, mulţi fără să fie neapărat etnici germani. Andreea Fuşle e una dintre puţinele care a rămas în oraşul său ardelenesc. A studiat literele, la secţia germană-engleză, şi e delegat în relaţia Forumului Democrat al Germanilor din România cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În liceu, Andreea a luat lecţii de Fizică chiar de la Iohannis. „Era un om sobru, autoritar, dar nu deborda de duritate, aşa cum ar putea părea. Ne mai scotea afară de la ore dacă făceam gălăgie, dar limbajul era mai mult ca o invitaţie, decât ca un reproş. Nu s-a enervat niciodată pe noi, deşi nu toţi eram buni la Fizică. Era foarte corect. Nu umfla notele, dar nici nu te pedepsea inutil. Cât luai, atât meritai. Nimeni nu i-a contestat vreodată vreo lucrare de control. Mie nu prea mi-a dat sub 8, dar nici peste 9. Astea erau notele mele”, îşi aduce amintea Andreea Fuşle.

image
Carmen-Reich Sander, fostă colegă de clasă

O fostă elevă a Şcolii nr. 2 din Agnita, unde Iohannis a început predarea, îşi aduce aminte mai mult aspectul său fizic. “Eu nu l-am avut profesor, dar învăţam la clasa paralelă şi îl vedeam tot timpul. Era un băiat tânăr, înalt, blond şi cam slăbuţ, care saluta politicos pe toată lumea. Eu l-am prins când eram elevă în clasa a V-a”, îşi aduce aminte Rodica Robu. Din mâna noului nostru şef de stat au ieşit însă multe elite. Aura Axente a ajuns din Agnita să predea la o universitate din Germania, Johanna Adam e actriţă la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu, iar Ioan Deac lucrează la Consulatul German.

"Elevul Klaus era al patrulea din clasă la note!"

iohannis 5 jpeg
Foştii elevi şi colegi ne-au povestit cum era la catedră preşedintele ales

Dacă ne-am făcut cât de cât o idee despre cum era “profesorul” Iohannis, o fostă colegă de liceu ni-l expune pe “elevul” Klaus. “Era unul dintre cei mai buni din clasă, dar nu primul la medii. Avea în faţa lui câteva fete pe care nu le putea depăşi pentru că învăţau şi la nişte materii care pe el nu-l atrăgeau. A fost tot timpul cam al patrulea. Cel mai mult m-a impresionat că stătea după cursuri să dea meditaţii gratis copiilor din clasele mai mici, lucru pe care azi nu-l mai face nimeni”, spune Carmen-Reich Sander, fostă colegă de clasă cu Iohannis, în prezent profesor de matematică la Brukenthal.

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg