Factură la curent de peste 81.000 de lei pentru o femeie din Craiova. «Am un TV, un frigider şi 4 becuri»

Ultima actualizare:

    Elena Mandocescu are un total de plată de 81.785,87 lei la curentfoto: arhiva personală
Elena Mandocescu are un total de plată de 81.785,87 lei la curentfoto: arhiva personală

O femeie din Craiova a trăit un șoc atunci când a primit patru facturi la curent în aceeași zi, cu un total de plată de 81.785,87 de lei. Femeia locuiește într-o casă cu două camere și folosește un televizor, un frigider și patru becuri. Toate încercările ei de a obține explicații suplimentare de la furnizorul de energie electrică au rămas fără răspuns.

UPDATE Reprezentanții Enel au transmis că Enel Energie Muntenia verifică aspectele sesizate în articol și, până la clarificarea acestora, a decis blocarea facturării clientului pentru a nu-i aduce prejudicii. ”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat acestuia și îl asigurăm de toată deschiderea noastră în clarificarea aspectelor semnalate”, se arată în comunicatul transmis de Enel.

Elena Mandocescu locuieşte în Craiova, împreună cu cei doi copii ai ei, într-o casă cu două camere. 

„Am primit patru facturi, toate emise în aceeaşi zi, 26.10.2021, toate cu aceeaşi dată scadentă, 10.11.2021. Am crezut că fac infarct. Prima era în valoare de 111,21 lei. Pe aceea am şi plătit-o. A doua era de 2.411,46 lei, următoarea de 15.796,82 lei şi ultima de 59.717, 37 lei. Pe ultima factură, asta cea mai mare, am văzut că am un total de plată de 81.785,87 lei.

Am sunat la Enel, am încercat să obţin o explicaţie, dar nimeni, absolut nimeni nu mi-a spus nimic. Mi-au zis că eu figurez la ei cu acest consum. Cum să consum atât? E imposibil. Eu stau într-o casă cu două camere, am un TV, un frigider şi 4 becuri. Maşina de spălat am cumpărat-o recent, în luna octombrie 2021. Cum să consum atât?", a declarat Elena Mandocescu pentru Adevărul.

Citește și:

Cum să nu iei țeapă cu factura la curent. Recomandările ANPC

Nu este prima dată când femeia are probleme cu furnizorii de energie electrică. „Eu am fost iniţial la CEZ. Apoi am trecut la Enel. A fost o perioadă mare când îmi veneau facturi şi de la unii, şi de la alţii. Am făcut sesizări peste sesizări. Degeaba. De frică să nu mă debranşeze, le plăteam şi speram că-mi voi recupera cumva banii pentru că am acţionat în judecată CEZ-ul", a mai declarat femeia.  

Elena Mandocescu este hotărâtă să dea acum în judecată şi compania ENEL. „Conform celor patru documente primite, perioada facturată este decembrie 2018 - septembrie 2021. Adică eu nu am plătit sumele astea exorbitante vreo trei ani. De ce nu m-au debranşat dacă aveam restanţele astea? Nimeni nu-mi dă nicio explicaţie”, mai spune Elena Mondocescu.  

Citiți mai multe despre acest caz pe Adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Construcție casă dreamtime com jpg
grave 674443 1920 jpg
boy 1666611 1920 jpg
Kati Ognean arhiva personală jpg