Falsul medic Matteo Politi, condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit italianul

Ultima actualizare:

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, miercuri pe falsul medic italian Matteo Politi la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. În primă instanță, Politi fusese condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la aceeași pedeapsă. 

Matteo Politi
Mateo Politti a reușit să efectueze intervenții chirurgicale timp de un an fără a fi medic

În ianuarie 2020, Politi a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată, instigare mediată la fals intelectual și participație improprie la fals intelectual sub forma instigării mediate.Acesta opera în săli închiriate unde efectua intervenții fără a avea drept, mai ales în domniul chirurgiei plastice.

De ce este acuzat Matteo Politi

"În perioada martie 2018 - 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti.

În perioada martie 2018 - 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calității de chirurg plastician-estetician, obținând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 remis antena3.ro.

Procurorii l-au prins, după câteva zile, încercând să fugă din țară prin Vama Curtici, cu trenul

Care este sentința Curții de Apel București

"În temeiul art.421 pct.1 lit.b) Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Politi Matteo împotriva sentinţei penale nr.943 din data de 29.11.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti– Secţia Penală, în dosarul nr. 1702/299/2020.

În temeiul art.275 alin(2) Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 martie 2023. Document: Hotarâre  533/2023  15.03.2023", se arată în sentinţa dictată de judecători conform sursei citate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Stefan cel Mare jpg
Satul Măgureni  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
beach 7252178 1280 jpg
image png
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
image png
dantura jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net