Fântâna de la Universitate, sămânţă de scandal

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Reamenajare cu scandal! Nici nu au început bine lucrările la refacerea zonei Pieţei Universităţii, că au şi apărut problemele. Pe de-o parte sunt ONG-urile, care reclamă faptul că nu există avize pentru viitoarea construcţie, de cealaltă parte sunt autorităţile care spun că lucrează în legalitate.

Spaţiul pietonal din jurul fântânii de la Universitate este, de ieri, un şantier public. O armată de muncitori s-a apucat să scoată bordurile şi pavelele de aici, urmând ca până în toamnă să le înlocuiască cu pavaje de granit şi dale multicolore din piatră cubică.

Tinerii protestează faţă de această demolare

simeon stalpnicul png

Nici fântâna nu va scăpa neatinsă, ea urmând a fi demolată în cel mult o lună, iar în locul ei va fi reconstruită o alta, cu jeturi de apă ce vor ţâşni din pavament. Reconstrucţia a început însă cu scandal, după ce mai mulţi ONG-işti au reclamat faptul că autorităţile nu au documente justificatoare pentru lucrări.

„Muncitorii firmei Tehnologica Radion care scoteau bordurile trotuarului au prezentat poliţiei o autorizaţie pentru întreţinerea carosabilului şi a trotuarului. Autorizaţia precizează că nu se aplică pentru construcţii şi desfiinţări, fiind nevoie de o altă autorizaţie emisă în baza Legii construcţiilor", precizează Nicuşor Dan, preşedintele „Salvaţi Bucureştiul".

Aşa va arăta zona din toamnă, spun autorităţile

simeon stalpnicul png

Acesta mai spune că edilii nu au nici avizul Ministerului Culturii întrucât fântâna se află în zona Universităţii de Arhitectură care este monument istoric. „Din informaţiile noastre nu este zonă protejată istoric", au replicat cei de la Administraţia Străzilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net