Femeia care dresează liliecii

simeon stalpnicul png

Zemi, Guriţă şi Soni sunt trei lilieci care vieţuiesc în Peştera Polovragi, din judeţul Gorj, situată pe Cheile Olteţului, la doi kilometri de Mănăstirea Polovragi. Aceştia s-au împrietenit cu Felicia Bantea, administratorul peşterii, şi răspund la anumite comenzi primite.

Zemi, Guriţă şi Soni sunt adevăraţi lideri ai coloniei de lilieci şi prietenii ghidului Felicia Bantea. Ea este inginer geolog la Muzeul Judeţean Gorj şi administrează peştera.

Aceasta vorbeşte mereu cu liliecii, iar pe cei trei a reuşit chiar să-i dreseze. Atunci când rosteşte cuvântul «poză», liliecii acceptă să fie fotografiaţi. «Nu te ating, nu mă atingi» este o altă comandă pe care ghidul le-a indus-o liliecilor şi înseamnă că poţi să te apropii de ei, dar fără să-i atingi pentru că au anumiţi senzori şi nu suportă să pui mâna pe ei.

La comanda «Nici - Nici» răspunde doar liliacul Soni, pe care Felicia Bantea îl consideră cel mai deştept. „Când sunt împreună cu vizitatorii şi Soni este în zbor, îi spun «Nici-Nici» şi trece printre picioarele mele, după care se pune pe peretele peşterii.Turiştii sunt uimiţi de acest lucru şi scot sunete de uimire", a explicat dresoarea de lilieci.

Ea i-a mai învăţat pe lilieci un truc. Când le rosteşte cuvântul «doi», doi lilieci vin în zbor şi se învârt în jurul capului său.

Intrarea în Peştera Polovragi, din judeţul Gorj

simeon stalpnicul png

Cei trei lilieci au fost botezaţi de Felicia după locul pe care-l ocupă în peşteră. „În funcţie de locul pe care şi l-au ales în galerie şi simbolul care se află în acel loc, le-am pus şi numele.Liliacului care stă deasupra Scaunului lui Zamolxe i-am spus Zemi. Celui care stă lângă pictura rupestră i-am spus Guriţă, pentru că este cel mai mare liliac cu potcoavă şi are gura în relief ca un rât. Cel mai deştept liliac din promoţia acestui an este Soni", a precizat inginerul geolog.

image png
cub anamaria prodan png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
politisti germani polizei pixabay
cap putin jpeg
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia