Femeia de serviciu cu master în robotică, alungată pentru că e prea bătrână

simeon stalpnicul png

Una dintre cele mai educate femei de serviciu din țară lucrează la Facultatea de Muzică din Timișoara. Viorica are master în robotică, dar cu toate astea nu și-ar dori să-și schimbe meseria niciodată, iar motivul este unul incredibil.

Povestea Vioricăi Pașcalău, din Timișoara, ar putea fi oricând subiect de film. Femeia lucrează de 16 ani ca femeie de serviciu, deși are diplomă de inginer și master în sisteme robotice.

În 1985, după ce a absolvit Liceul Economic, cu specializare în alimentaţie publică. Atunci, s-a angajat la Universitatea Politehnica, pe post de cofetar-patiser, la cantina unităţii. „Puteam să mă duc la restaurante, dar se pleca toată vara la mare, iar eu eram proaspăt măritată. Aşa am ales un post stabil", îşi aminteşte Viorica. Cu suişuri şi coborâşuri în profesie, femeia a ajuns administrator la cantina de la UVT. „În 1999, s-a desfiinţat cantina iar postul meu nu mai exista. Mi s-a propus să trec pe postul de îngrijitoare, cu promisiunea că se va înfiinţa o cantină la căminul de la Facultatea de Drept. Nu am vrut să mă duc iar la privat şi nici nu îmi permiteam să rămân şomeră. Am acceptat", povesteşte Viorica. După ce a absolvit facultatea cu media 8, femeia şi-a continuat studiile cu ciclul masteral. A ales "Sisteme Robotice cu Inteligenţă Artificială" şi spune că a fost una dinte cele mai interesante perioade din viaţa ei.

Tanti Viorica terminat masterul în 2009, după ce la facultate a intrat prima. Dar, ca femeie de serviciu, lucrează de peste un deceniu. După şapte ani de facultate, Viorica Paşcalău s-a resemnat în a face curăţenie la Facultatea de Muzică din Timişoara. Iniţial şef de cantină, femeia a acceptat să fie îngrijitoare, pentru a nu rămâne şomeră. 

Practic, pentru slujba pe care o are, anii de cursuri și laboratoare au fost inutile. Ea însă nu a văzut lucrurile așa și spune că nu și-ar schimba meseria nici în acest moment.

”După ce s-a aflat de calificarea mea, din presă, am fost sunată și îndrumată să merg la forțele de muncă pentru o reconversie profesională. Acolo mi s-a zis că nu am nicio șansă să-mi găsesc o altă meserie pentru specializarea mea, deoarece sunt prea bătrână. Acum sunt mulțumită de salariul meu, am în jur de 2.000 de lei, brut, după ce mi-a fost majorat, recent”, ne-a declarat femeia.

Viorica Pașcalaău nu și-a mai permis să meargă într-un concediu în ultimii 6 ani, și asta pentru că este nevoită să o îngrijească pe mama ei,

Citiți AICI întreaga ei poveste.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
bacteria care te poate ucide
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
camasialtita
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg