Femeia-fierar și minunile care ies din mâinile ei. Cine este Cristina Dinu

O tânără talentată! Cristina Dinu (36 ani), din Dâmboviţa, realizează lucrări unice de sculptură metalică artizanală, iar obiectele sale par să prindă viaţă în cadrul expoziţiilor, scrie adevarul.ro. „Mie îmi place să creez poveşti”, mărturiseşte tânăra.

Cristina Dinu se simte  cel mai bine în lumea  cărţilor, sursa  inspiraţiei sale
Cristina Dinu se simte cel mai bine în lumea cărţilor, sursa inspiraţiei sale

Modelează metalul şi îi conferă forme deosebite! Chiar dacă nu are studii de specialitate, Cristina Dinu făureşte obiecte demne de pus la loc de cinste în orice casă. În vârstă de 36 de ani, e originară din Bucureşti, dar acum e stabilită cu iubitul ei în Moreni (Dâmboviţa), oraşul natal al mamei sale.

Face de la balerine delicate  până la suporturi pentru mese
Face de la balerine delicate până la suporturi pentru mese
Foto: Arhivă personală
Foto: Arhivă personală
image

„Se vede că lucrările mele sunt făcute de o femeie, fiindcă au o anumită delicateţe. Aşa îmi spun mulţi dintre prieteni”, se amuză Cristina. “Amprenta feminină se pune şi pe metal. Mie îmi place să creez poveşti. Asta e şi deviza mea: vând poveşti, iar obiectele sunt bonus. Lucrările mele pornesc din cărţile pe care le citesc. Am un comportament obsesiv - compulsiv şi citesc foarte mult. De fiecare dată când mă apuc de lucru, mă gândesc mult cum aş putea să mă exprim. Nu am o linie uşor recognoscibilă”, se confesează ea. 

Face şi restaurări, balustrade şi porţi

Absolventă a Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi cu o sumedenie de cursuri urmate în diverse domenii, Cristina este, totodată, şi o veritabilă enciclopedie. Spune despre ea, cu mândrie, că se numără printre puţinele femei - fierar din ţară. Pasionată de lectură, artista nu se desparte de cărţi nici când lucrează, momente în care optează pentru varianta audio. În afara creaţiilor în metal, Cristina este un fierar în adevăratul sens al cuvântului. Ea face restaurări, balustrade şi porţi, iar de câţiva ani cochetează şi cu scrisul.

Lucrările artistei  înnobilează metalul
Lucrările artistei înnobilează metalul
image

„Lucrările cele mai mici au 5 centimetri, iar cel mai mare obiect măsoară 4,3 metri înălţime. Este vorba de o statuie cu un Predator, expusă acum la un restaurant din Negreni, fiindcă nu mai aveam unde s-o ţin. La început am lucrat gratis foarte mult şi dăruiam obiectele pentru promovare. Cred că realizam şi 20 de lucrări pe zi în perioada respectivă”, îşi aminteşte artista. Din obiectele de artă nu prea face bani deocamdată, dar trăieşte decent din restaurări şi din realizarea de garduri şi balustrade.

Click! spune

Pe Cristina Dinu o găsiţi în atelierul său din oraşul Moreni, situat în Parcul Industrial. De asemenea, este prezentă şi pe reţelele sociale, unde poate fi admirată toată munca ei: peste 1.000 de piese splendide, create cu multă migală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net