Femeie din Vaslui care ar fi fost luată de o viitură, găsită moartă


    O femeie de 77 de ani din judeţul Vaslui a murit după ce ar fi fost luată de o viitură formată de râul ElanFOTO: ISU Vaslui
O femeie de 77 de ani din judeţul Vaslui a murit după ce ar fi fost luată de o viitură formată de râul ElanFOTO: ISU Vaslui

O femeie de 77 de ani din judeţul Vaslui a murit după ce ar fi fost luată de o viitură formată de râul Elan, trupul acesteia fiind găsit marţi de pompieri, în apele râului. Tot marţi, un bărbat de 56 de ani din judeţul Bihor, care fusese văzut ultima dată pe malul pârâului care trece prin localitatea Sălişte de Vaşcău, a fost găsit mort în apă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au transmis, marţi, că pompierii au avut 16 misiuni, din care 13 ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale, două misiuni de căutare şi o misiune de evacuare a apei (inundaţii).

Astfel, în urma ploilor torenţiale de luni, în judeţul Vaslui s-au înregistrat cantităţi de apă însemnate: la staţia Vutcani - 50.1 l/mp, la Acumularea Poşta Elan - 33.3 l/mp, la Puieşti-32 l/mp, la Gura Văii-24 l/mp, la Acumularea Râpa Albastră -22 l/mp, la Dimitrie Cantemir - 48 l/mp, la Cuibul Vulturilor - 27.7 l/mp, iar la Acumularea Roşieşti-23.6 l/mp.

Secţia de pompieri Huşi a  intervenit cu o autospecială, o barcă cu motor şi un echipaj specializat pentru căutarea unui bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, dispărut din 20 iunie în râul Prut, în localitatea Râşeşti, comuna Drânceni, în punctul numit "La morăriţa". El a intrat în râu pentru a recupera un buştean, s-a scufundat, dar nu a mai ieşit la suprafaţă. Căutările au fost suspendate pe timpul nopţii. La operaţiunea de căutare a participat şi un echipaj cu o ambarcaţiune motorizată aparţinând Poliţiei de Frontieră.

Luni seara, Secţia de pompieri Huşi a  intervenit cu o autospecială şi un echipaj specializat pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, în localitatea Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir. 

Totodată, începând din jurul orei 22.00, Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu o autospecială şi un echipaj specializat pentru căutarea/salvarea unei femei de aproximativ 77 de ani, care ar fi fost luată de viitura formată de râul Elan în localitatea Guşiţei, comuna Dimitrie Cantemir. Căutările au fost suspendate la ora 03:00 şi au fost reluate marţi dimineaţă, când femeia a fost găsită decedată, în apa râului Elan.

Cercetările privind circumstanţele şi cauza producerii acestui deces sunt efectuate de instituţiile abilitate, potrivit news.ro.

De asemenea, ISU Bihor a anunţat că, marţi dimineaţă, o femeia a sunat la 112 pentru a anunţat că, luni seara, un bărbat de 56 de ani, din localitatea Sălişte de Vaşcău, comuna Criştioru de Jos, a dispărut, familia şi vecinii începând căutările acestuia de dimineaţă.

Acolo au fost trimise două echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei, din care unul de căutare-salvare şi unul de prim ajutor calificat.

"În timpul convorbirii cu dispeceratul, apelanta, o vecină de-a bărbatului, pe care îl văzuse ultima oară lângă pârâul de pe raza localităţii, a informat dispecerul inspectoratului că victima a fost văzută chiar în acele momente, în apa pârâului. Din nefericire, bărbatul a fost găsit decedat, pompierii militari aducând la mal corpul neînsufleţit al acestuia", a arătat ISU Bihor.

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
foto1  Vila cluj jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
cub vica blochina png
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea