Femeile blochează lista comună PSD-PNL de la europarlamentare. Numele propuse pentru primul loc

Ultima actualizare:

Diplomat, om de afaceri celebru, ONG-ist cunoscut sau sportiv de top. Este dilema prin care trec PSD și PNL pentru primul loc pe lista comună la alegerile europarlamentare, despre care au promis că o să fie ocupat „de o doamnă independent politic”. Până acum nu au găsit persoana care să le convină și ultima oară pe listă erau patru pretendente 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută și joi despre lista la europarlamentare. Foto: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 5 martie, potrivit g4.media.ro, că persoana care va deschide lista PNL-PSD la alegerile europarlamentare va fi o femeie “cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice”.  

Pe cine testează PSD și PNL pentru primul loc la europarlamentare 

Favorită este Ramona Chiriac, diplomat de carieră din 2021 șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. Ea a mai fost curtată  de PSD dar până acum a refuzat dar surse politice spsun că s-ar putea răzgândi dacă primește semn clar de sprijin din partea PNL.  

Pe de altă parte, surse din PNL București au anunțat că PSD o mai sondează pentru această poziție și pe Elisabeta Lipă, șefa sportului românesc, „marea doamnă a canotajului mondial”. PNL la rândul său a propus numele Luminiței Odobescu, actualul ministru de Externe, al unui om de afaceri, Cristina Bâtlan și în sfârșit bomba bombelor, Oana Gheorghiu, membră fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”.  

Ca și în cazul candidatului pentru funcția de primar general al Capitalei, a fost comandat un sondaj, rezultatele urmând a fi anunțate oficial săptămâna viitoare.  

Partidul lui Dan Voiculescu vrea 3 locuri pentru femei pe listă 

Discuțiile dintre PSD și PNL au probleme cu lista comună pentru europarlamentare și dintr-un alt motiv: formațiunea politică a lui Dan Voiculescu, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), a revendicat trei locuri eligibile pe listă. Au o înțelegere deja cu PSD și au stabilit numele, trei femei.

Potrivit unor surse politice convergente este vorba de actualul europarlamentar Maria Grapini, jurnalistele Sabina Iosub și Lavinia Șandru. În timp ce Maria Grapini este deja pe locul 10, pentru celelalte două candidate nu s-a găsit loc pe lista de 20. Conform hotnews.ro, PSD a propus ca PNL să-i cedeze în acest scop două dintre locurile sale situate pe listă de la poziția 11 și până la 20 dar sursele click.ro spun că s-ar mulțumi și cu un loc

Practic, din acest motiv ședința Coaliției PSD-PNL de luni a fost o formalitate urmând ca joi, 7 martie să se reia discuțiile. Dacă părțile nu se înțeleg nici de această dată, partidul condus de Nicolae Ciucă va fi nevoit să amâne anunțarea candidațiilor PNL în timpul Congresului Partidului Popular European de la București 

image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net