A treia zi de proteste pentru fermieri și transportatori. Poliția, în alertă la intrările din București

Ultima actualizare:

Fermierii și transportatorii, din România, au ajuns la a treia zi de proteste. La intrările din București este haos, iar poliția este în alertă. Transportatorii care vor să ajungă la Guvern amenință în continuare că vor bloca orașul.

A treia zi de proteste pentru transportatori Foto: Octav Ganea
A treia zi de proteste pentru transportatori Foto: Octav Ganea

Fermierii de la Lehliu au fost trași pe dreapta

În urmă cu puțin timp, fermierii care veneau cu tractoare de la Lehliu pentru a se alătura protestatarilor de la București au fost trași pe dreapta de poliție pe motiv că nu au autorizație. Ei nu au putut intra pe DN 3A ca să ajungă la București. Sunt filtre de jandarmerie pe principalele șosele care duc spre București, scrie Digi24.ro.

 Ministrul Agriculturii Florin Barbu spune că nu a primit până în prezent nicio solicitare din partea fermierilor care protestează în apropiere de Bucureşti, dar şi în ţară, precizând însă că „uşa ministerului este deschisă”, dacă vor să meargă la discuţii.

Simion și Șoșoacă, prezenți în a doua zi de protest 

George Simion și Diana Șoșoacă au fost la protest, însă au fost huiduți de protestatari. Diana Șoșoacă a discutat cu colonelul Marius Velicu din Jandarmerie: „Sunteți foarte obosit...Dvs veniți deja obosit de acasă, este? Ce v-a obosit? Viața de zi cu zi pe care v-o dă Ciolacu? După care vă dă ordine? De ce? Că e un fătălău căruia îi e frică de proteste? Ăsta e Ciolacu, un cioflingar, un fătălău, căruia îi e frică de proteste. El nu suportă protestele, îi e frică. Pe el nu-l contestă nimeni. Pe bune? Despre ce vorbim? Pentru ce îi opriți pe amărâții ăștia să meargă?”, scrie Digi24.ro. 

Ce a declarat prefectul Capitalei

„Am fost în rândurile celor care protestează în Militari-Chiajna și am făcut o invitație la dialog, am solicitat ca o delegație a celor care protestează acolo să vină împreună cu mine la sediul instituției Prefectului, am discutat inclusiv la nivelul Cancelariei Premierului, unde trei consilieri de stat sunt pregătiți pentru a asculta revendicările persoanelor care protestează. Este neclar pentru mine motivul pentru care insistă să se protesteze și nu prezintă o listă concretă și foarte clară a acestor revendicări. 

Îmi pare rău că aceste proteste sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulțumiri și revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist.  Forțele de ordine își fac datoria pentru că trebuie să mențină un climat de ordine publică în Municipiul București. După cum am spus și protestatarilor, există căi legale pentru organizarea protestelor. Dreptul de a protesta este reglementat de Constituție și apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea, trebuie o autorizație. Asociațiile reprezentative ale transportatorilor nu recunosc acei transportatori care protestează în paralel. La fel stau lucrurile și în cazul asociațiilor reprezentative ale agricultorilor, ceea ce nu înseamnă totuși că persoanele care protestează nu sunt agricultori sau transportatori”, a declarat prefectul Capitalei.

Protestatarii au spart barajul poliției de la intersecția centurii cu drumul spre Chiajna

Joi după-masă, protestatarii fermieri au încercat să treacă cu tractoarele de un blocaj al Jandarmeriei și Poliției. George Simion, prezent și el la protest, i-a instigat pe manifestanți la a protesta, acuzând forțele de ordine că nu-i lasă.

„Ce drept aveți dumneavoastră să ne îngrădiți dreptul de a trece? Arătați-mi un indicator! Aveți ceva care ne interzice?”, a strigat un protestatar la un polițist care încerca să comunice cu aceștia.  În cele din urmă, tractoarele au trecut pe lângă mașina de Poliție, agenți și jandarmii care au rămas pe margine, la ieșirea de pe centura Capitalei, uitându-se la ce se petrece. Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, a încercat să tempereze protestul, discutând cu fermierii.

Care a fost scopul protestului 

Ministrul Agriculturii Florin Barbu afirmase, miercuri, legat de protestul "spontan" al transportatorilor că nu a primit nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu și-a asumat acest protest. El a susținut că acțiunea a fost „masiv distribuită pe reţelele sociale de un partid politic" care „încearcă să câştige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje".

Reprezentanții șoferilor de TIR au cerut prețuri mai mici la polițele RCA și reducerea timpului de așteptare în vămi. Discuțiile au fost amânate, însă pentru săptămâna viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net