Ferrari, cea mai colecţionată maşină clasică din istorie!

Ultima actualizare:

Calutul italian mai scrie o pagina de istorie auto, de aceasta data nu direct prin performantele de invidiat ale masinilor, ci prin patima starnita in sufletele colectionarilor din toata lumea. O recenta analiza a vanzarilor de automobile clasice la licitatii arata ca Ferrari conduce detasat in acest top, bijuteriile pe patru roti iesite din fabrica de la Maranello fiind achizitionate intr-o proportie uimitoare.

Visul oricarui licitator

Un Ferrari clasic ajuns la o licitatie publica este visul oricarei case de licitatii din lume, 60% din cele peste 1000 de masini Ferrari puse in vanzare in ultimele 12 luni fiind vandute de la prima sesiune. Piata americana este locul unde masinile sport Ferrari fac legea in mod absolut. Ma rog, cu o singura exceptie, pe locul 7 din Top 10 al celor mai scumpe masini vandute clasandu-se un Ford GT40 Prototype Roadster din 1965, pe care casa de licitatii RM Auctions l-a dus pana la valoarea de 6,9 milioane dolari americani.

Destinatia California

Licitatiile care au dus marca italiana pe noua dintre cele 10 pozitii ale topului celor mai scumpe automobile clasice din lume au regula de loc in California. Taramul vedetelor hollywoodiene si al milionarilor excentrici este piata pe care Ferrari a cucerit-o la pas. Casele de licitatii Bonhams, RM Auctions si Gooding &Co au vandut in California, numai in ultimul an, 745 de Ferrari-uri clasice dintr-un total de 1235 scoase la licitatie. Iar un procent de 60% de masini vandute, unele la sume mai mult decat exorbitante, este un lucru cu care doar marca auto construita cu tenacitate de Enzo Ferrari se poate lauda.

Mai multe amănunte şi galerie foto pe 4tuning.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net