Fetelor, băieților, ce ne facem cu „solarul”?!

Ultima actualizare:

    Ori de câte ori dorim să mergem la „solar”, ar trebui să știm mai întâi dacă aparatele folosite pe propria piele sunt cu adevărat performantefoto: Click!
Ori de câte ori dorim să mergem la „solar”, ar trebui să știm mai întâi dacă aparatele folosite pe propria piele sunt cu adevărat performantefoto: Click!

Salonul de bronzare a devenit locul preferat al multor adolescente sau tinere. Ba chiar are căutare și în rândul urmașilor lui Adam. A căpătat chiar și un nume, solar, chiar dacă definiția termenului – conform dicționarelor de specialitate - nu acoperă realitatea.

Așadar, vara bate la ușă și salonul de bronzare pare iar la mare căutare. Cum să te duci la mare cu pielea albă ca laptele?

Așa ceva e de neconceput. Altfel, cine va mai întoarce capul după fata tatei?

Sau cum o să mai aplici în practică strategia de a o zăpăci pe frumoasa vecină de la etajul șapte, la care visează întreaga ta gașcă de la bloc?

Pe cât posibil, întâlnirea cu „solarul” ar trebui să se producă la 35 de ani

Cu toate aceste „dileme” în fața ochilor cei atrași de „solar” trebuie să știe o serie de lucruri legate de acesta. Primul, și poate cel mai important: salonul de bronzare nu e recomandat persoanelor sub 35 de ani.

O spun deschis medicii dermatologi. În al doilea rând, expunerea excesivă la lumină atrage arsuri, de diverse grade. Întotdeauna, Chiar și atunci când folosești crème de protecție solară, cu un SPF (Sun Protection Factor), adică factor de protecție solară, cât mai mare.

Dar fototoxicitatea poate trage după sine și alte efecte. Alergiile solare și fotoîmbătrânirea, adică creșterea ridurilor de pe peilea feței, dar și deshidratarea acesteia, sunt printre cele mai frecvente.

Așadar, ce ar fi de făcut? În condițiile în care alternanța anotimpurilor nu mai respectă regulile de altădată, cumpătarea e regula de aur. Pași mici, dar siguri, spre direcția dorită. Adică, dacă e musai să existe program de „solar”, atunci ședințele, și în special durata și frecvența lor, trebuie bine cântărite.

Ce trebuie întotdeauna bine știut despre saloanele de bronzare?

Mai mult, reprezentanții Societății Române de Dermatologie (SRD), susțin că statul va interveni în scurt timp și în acest domeniu. Fiindcă personalul ce deservește aceste saloane de bronzare ar trebui să treacă musai prin niște „etape de școlarizare”.  

Apoi, e mai mult decât indicat să aflăm „istoria” salonului spre care ne îndreptăm atenția și să vedem ce fel de aparate folosește, fiindcă altfel cea care va avea în primul rând de suferit va fi pielea noastră, urmată la scurtă distanță de propriul portofel.

Și nu în ultimul rând o vizită la medicul dermatolog e mai mult decât indicată, fiindcă acesta va fi cel mai în măsură să ne spună totul despre propria piele, la propriu. E bine de știut că românii posedă, în marea lor majoritate o pielea de tipul blond-șaten, care nu e recomandată expunerii îndelungate la lumină. Tipul caucazian nu are o relație specială cu soarele, care se poate transforma oricând dintr-un bun prieten într-un adversar de temut. De asemenea, și cei cu ochi deschiși la culoare ar trebui să fie atenți la propria piele, în special în sezonul estival.

Și asta fiindcă cancerul de piele a devenit în prezent cea mai comună formă de cancer, cu o rată a incidenței de creștere mult, mult mai mare decât în cazul altor tipuri de cancer.

Conform statisticilor, 22.000 de europeni mor anual, în media, din cauza cancerului de piele. Mai trebuie adăugată și informația conform căreia persoana diagnosticată cu acest tip de cancer, în formă agresivă, mai are ca speranță de viață cel mult un an de zile.  

Medicul dermatolog Alin Nicolescu, secretarul general al SRD, despre „regulile de întrebuințare” ale „solarului” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net