Fetița „fără brațe”, gest emoționant pentru medicul care a salvat-o. Ce cadou i-a oferit

Gest de recunoştinţă al unei puştoaice faţă de medicul ieşean care i-a replantat braţele în urma unor intervenţii chirurgicale extrem de complicate, scrie adevarul.ro. Doctorul Sidonia Susanu a primit un Certificat de renaştere din partea Alexiei Tudose, tânăra în vârstă de 15 ani pe care a salvat-o în urma unui cumplit accident rutier. 

Copila Alexia Tudose, alături de medicul Sidonia Susanu. Foto: Facebook / Dr. Sidonia Susanu
Copila Alexia Tudose, alături de medicul Sidonia Susanu. Foto: Facebook / Dr. Sidonia Susanu

Profund impresionată! Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, a avut parte de un gest superb din partea adolescentei căreia i-a oferit o nouă şansă. Alexiei Tudose (15 ani) i-au fost replantate braţele, după un accident rutier teribil, în luna decembrie a anului trecut.

Intervenţiile chirurgicale au reprezentat o premieră pentru România şi Europa. Aceste operaţii durează şi 20 de ore, interval în care limitele medicinei sunt forţate la maximum, arată digi24.ro. Eleva i-a dăruit medicului Sidonia Susanu un Certificat de renaştere. Pe acest document inedit, Alexia i-a trecut drept părinţi pe soţii Sidonia şi Mihai Susanu.

Acesta e “Certificatul de renaştere”, oferit de tânăra pacientă. Foto: Facebook / Dr. Sidonia Susanu
Acesta e “Certificatul de renaştere”, oferit de tânăra pacientă. Foto: Facebook / Dr. Sidonia Susanu

„Mulţumesc frumos, Alexia, pentru surpriza extraordinară şi bucuria cu care mi-ai umplut sufletul! Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o, alegându-ne să fim «părinţii renaşterii tale»! Tu, draga mea copilă, eşti simbolul triumfului vieţii şi al binelui! La început de Săptămână a patimilor, în aşteptarea Învierii Domnului, vă urez tuturor, dragi prieteni, ca binele să biruiască întotdeauna în viaţa voastră!”, a transmis chirurgul Sidonia Susanu.

Alexia nu i-a uitat nici pe ceilalţi medici care au participat la intervenţiile care i-au salvat viaţa. Astfel, numele acestora au fost menţionate la rubrica “Naşi”. 

Pasionată de cântat şi de dans, Alexia Tudose a trecut printr-un coşmar pe 16 decembrie 2022, când se îndrepta cu un autocar, în care se mai aflau 34 de artişti, spre un festival din Slobozia. Şoferul vehiculului a derapat într-o curbă şi 25 de persoane, dintre care 12 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale.  

„A fost adusă extrem de repede la spital”

În urma accidentului rutier, Alexiei Tudose i-a fost amputat unul dintre braţe, iar celălalt a fost devascularizat. Şansa a făcut ca fratele ei, de 16 ani, să se afle în autocar şi să-i sară în ajutor. „Un lucru extraordinar de benefic a fost faptul că a fost adusă la spital extrem de repede. În mod standard, protocolul presupune ca un singur membru să fie replantat, cel care este cel mai puţin afectat. Totuşi, s-a reuşit replantarea celor două membre, unul dintre ele - amputat, celălalt - devascularizat”, a dezvăluit pentru TVR Info, la momentul respectiv, chirurgul Sidonia Susanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net