Fiii lui Dorel Vişan şi-au făcut pensiune

Ultima actualizare:

    O noapte de cazare cu mic dejun inclus  costă între 100 şi 130 de lei, în funcţie de perioada anului în care decizi să te cazezi
O noapte de cazare cu mic dejun inclus costă între 100 şi 130 de lei, în funcţie de perioada anului în care decizi să te cazezi

Povestea pensiunii Smida Park începe la finalul unuia dintre cele mai de succes filme în care a jucat Dorel Vişan, „Senatorul Melcilor". Atunci, maestrul le-a dat fiilor o parte din onorariul său pentru film, cu care aceştia au decis să ridice pensiunea de patru stele din Cluj.

De la lansarea filmului în 1995 şi până la inaugurarea pensiunii familiei Vişan din Smida, comuna Beliş (la 90 de kilometri de Cluj-Napoca), la începutul lui 2012, au trecut 17 ani.

E mult, dar nu contează pentru că maestrul Vişan şi cei trei fii ai săi, care au pus osul la ridicarea pensiunii, sunt mulţumiţi: „Sunt mândru de ei. A ieşit excelent. Nu mă aşteptam!".

„După ce a terminat tatăl meu un film, ne-a dat o parte din onorariul pentru rol pentru a face o cabană de familie. Atunci am cumpărat terenul, 2.000 de metri pătraţi, în satul Smida. Ştiam locul pentru că mergeam cu familia acolo de 20 de ani", povesteşte Călin Vişan (43 de ani).

Bărbatul, care seamănă izbitor cu Dorel Vişan, explică împrejurările în care planul unei cabane de familie s-a transformat într-o pensiune de patru stele. „Am vrut să facem o cabană pentru noi, însă nu ne ajungeau banii. Apoi am găsit posibilitatea accesării de fonduri europene, cu condiţia realizării unei pensiuni", detaliază Călin. În 2008 a fost depus proiectul pentru finanţarea europeană. „Suma de 200.000 de euro a venit din fonduri europene şi încă 200.000 de euro am strâns noi. Ne-am ipotecat apartamentele, inclusiv pe cel al tatălui meu. El a fost nevoit să-şi vândă acţiunile. În total ne-a costat aproximativ 600.000 de euro", arată bărbatul care mai are doi fraţi: Valentin (45 de ani) şi Mihai (36 de ani).

Click!spune

Pensiunea cu 9 camere şi 30 de locuri de cazare pune la dispoziţia clienţilor un restaurant propriu cu regim închis, piscină interioară, saună, sala de conferinţe, loc de joacă interior şi exterior pentru copii, sală de recreere cu masă de ping-pong şi alte jocuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net