Filmul incendiului de la "Matei Bal╚Ö". 5 mor╚Ťi, 120 de persoane evacuate, pompierii au intervenit cu 24 de echipaje

image
Un incendiu de propor╚Ťii a avut loc vineri diminea╚Ť─â la Institutul Na╚Ťional de Boli Infec╚Ťioase Matei Bal╚Ö

Un incendiu de propor╚Ťii a avut loc vineri diminea╚Ťa, ├«n jurul orei 05.00, la Institutul de Boli Infec╚Ťioase "Matei Bal╚Ö" din Capital─â. 120 de pacien╚Ťi, to╚Ťi cu forme medii sau severe de coronavirus ╚Öi care au nevoie de oxigen, au fost evacua╚Ťi ╚Öi transporta╚Ťi c─âtre alte spitale din Bucure╚Öti. 5 persoane au murit, 3 au fost g─âsite carbonizate atunci c├ónd au sosit pompierii, iar o a patra, o femeie de 80 de ani nu a r─âspuns manevrelor de resuscitare ╚Öi a fost declarat─â decedat─â. Iat─â ├«ntregul film al incendiului. Cea de-a cincea persoan─â a fost g─âsit─â carbonizat─â ├«ntr-o toalet─â a spitalului.

Vineri, 29 ianuarie, un incendiu puternic a avut loc la Institutul Matei Bal╚Ö, acolo unde sunt trata╚Ťi peste 100 de pacien╚Ťi cu forme medii ╚Öi severe de coronavirus. Printre cei interna╚Ťi ├«n momentul producerii incendiului se num─âra ╚Öi actorul Toni Grecu, cunoscut pentru activitatea sa din cadrul grupului Divertis. El a fost transferat c─âtre un alt spital, al─âturi de ceilal╚Ťi pacien╚Ťi. 

Primul apel la 112 privind fl─âc─ârile care mistuiau spitalul a fost recep╚Ťionat la ora 5.03 diminea╚Ťa, potrivit m─ârturiilor lui Raed Arafat. La mai pu╚Ťin de 10 minute de la apel, ├«n curtea spitalului se afla deja prima echip─â de pompieri preg─âtit─â s─â intervin─â. ├Än jurul orei 7, incendiul a fost lichidat ├«n totalitate. "La ora 5.03 incendiul a fost anun╚Ťat prin apel la 112, la 5.13 a fost pimul echipaj sosit, iar la 5.14 a fost declan╚Öat planul ro╚Öu. La acest moment, interven╚Ťia este finalizat─â, nu mai sunt persoane de evacuat", a declarat Raed Arafat la ora 07.15. "R─âm├óne problema celor care vor investiga cauzele incendiului, asupra c─ârora nu vom specula. ├Än afar─â de cei 4 deceda╚Ťi, nu exist─â persoane care au suferit probleme grave din cauza incendiului. Nu mai avem pacien╚Ťi cu arsuri", a continuat acesta. 

Pompierii au intervenit ├«n interior ╚Öi exterior cu 24 de echipaje, patru descarcer─âri ╚Öi 10 microbuze pentru transport persoane. Medicul Bogdan Opri╚Ťa a spus c─â au fost 38 echipaje de prim ajutor, ╚Öase de terapie mobil─â, cinci de victime multiple.

5 pacien╚Ťi au murit ├«n incendiul de la Institutul "Matei Bal╚Ö"

Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum. Cea de-a cincea persoană a fost găsită carbonizată în una dintre toaletele spitalului.

Cl─âdirea care a ars a fost construit─â ├«n 1953 ╚Öi a fost modernizat─â. Cl─âdirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat ├«n noiembrie, a precizat Raed Arafat.  Faptul c─â institutul de╚Ťinea toate avizele necesare a fost confirmat ╚Öi de doctorul Streinu-Cercel, fostul manager al Instutului Matei Bal╚Ö. 

Sursa declan╚Ö─ârii incendiului. Declara╚Ťia lui Vlad Voiculescu ╚Öi ipoteza pompierilor

O pist─â a pompierilor este o surs─â alternativ─â de ├«nc─âlzire, o aeroterm─â, care ar fi declan╚Öat incenddiul, ├«ns─â aceast─â ipotez─â nu a fost confirmat─â momentan. 

ÔÇ×Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bal┼č am v─âzut cl─âdirea. Evident c─â a fost un incendiu violent. (...) Sunt 2 piste: o problem─â punctual─â, o gre┼čeal─â individual─â (...) datoria noastr─â este s─â ne uit─âm la gre┼čelile de sistem. A┼čtept s─â v─âd rapoartele de control care s-au f─âcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luniÔÇŁ, a declarat Ministrul S─ân─ât─â┼úii.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul "Matei Balș"

Procurorii Parchetului de pe l├óng─â Tribunalul Bucure┼čti au deschis un dosar penal in rem pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de ucidere din culp─â ├«n cazul incendiului de la Institutul Matei Bal┼č din Capital─â, soldat cu moartea a patru pacien┼úi. Procurorii se afl─â deja la fa┼úa locului ┼či au ├«nceput cercet─ârile, potrivit reprezentan┼úilor Parchetului.

Unde pot suna rudele pacien╚Ťilor interna╚Ťi ├«n spital

Dou─â linii telefonice la care pot suna rudele bolnavilor de la Institutul Matei Bal╚Ö au fost deschise, anun╚Ť─â Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â. Anun╚Ťul vine ├«n condi╚Ťiile ├«n care rudele pacien╚Ťilor evacua╚Ťi nu ╚Ötiu ├«nc─â nimic despre situa╚Ťia acestora, unde au fost transfera╚Ťi ╚Öi care este starea lor.

DSU anun╚Ť─â c─â la acest moment sunt opera╚Ťionalizate dou─â linii telefonice unde apar╚Ťin─âtorii pot afla informa╚Ťii despre noua loca╚Ťie unde au fost reloca╚Ťi pacien╚Ťii evacua╚Ťi ├«n urma incendiului de la Institutul Matei Bal╚Ö din Capital─â.

Cele dou─â numere disponibile pentru rude sunt:

  • 021.2069398
  • 021.2648515
bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
image png
3 violeta sotie marcel pavel 2 jpg jpeg
Tiriac
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
01 jpg
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg