Firea: «Cine opreşte apa caldă în Bucureşti va ”beneficia” de o plângere penală»

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea a anunţat că va depune plângere penală în cazul în care ELCEN nu va mai furniza agentul termic pentru apă caldă în Bucureşti
Gabriela Firea a anunţat că va depune plângere penală în cazul în care ELCEN nu va mai furniza agentul termic pentru apă caldă în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, duminică, la România TV, că va depune plângere penală în cazul în care ELCEN nu va mai furniza agentul termic pentru apă caldă în Bucureşti.

”Dacă ELCEN, companie a statului, opreşte apa caldă, este faptă penală. Nu pot fi lăsaţi bucureştenii fără apă caldă pentru că nişte companii nu s-au restructurat (...) Cine opreşte apa caldă, va «beneficia» de o plângere penală pentru că nu te joci cu infrastructura naţională”, a spus Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Ea a afirmat că Primăria Generală nu are temei legal să plătească datoria de 285 de milioane de lei solicitată RADET-ului de către ELCEN. ”Conducerea RADET, cea intangibilă, este penelistă şi acum mă obligă să plătesc o datorie istorică de 285 de milioane care nu este prinsă în contabilitatea primăriei”, a spus primarul general adăugând că plata nu poate fi făcută câtă vreme nu sunt elucidate temeiurile financiare şi juridice ale datoriei revedenicate de ELCEN.

Firea a precizat că lanţul datoriilor dintre Distrigaz Sud, ELCEN şi RADET a fost generat de un ordin de ministru din 2010, ”care a făcut jocurile unor băieţi deştepţi” şi prin care s-a stipulat că datoriile dintre companiile de stat de fac mai întâi cu plata penalităţilor de întârziere şi abia apoi cu plata datoriei de bază, motiv pentru care RADET a fost pus în imposibilitatea de a scăpa de datoria faţă de ELCEN, care ar fi înregistrat ani în şir profituri doar prin penalităţile plătite de RADET.

Edilul a spus că ameninţarea cu stoparea apei calde către bucureşteni are un substrat politic, Firea acuzând PNL Bucureşti că a provocat criza prin oamenii pe care îi are în conducerile companiilor implicate şi în administraţia locală. ”S-a dat, luni, ordin politic de la PNL Bucureşti împotriva mea şi a Primăriei Generale (...) Am fost ţinta unor atacuri politice. Totul a fost concentrat şi concertat”, a spus Firea.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net