Firea vrea redeschiderea școlilor. Cerea închiderea lor atunci când în Capitală erau două cazuri


    Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor Sursă foto: Arhivă Click!
Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor Sursă foto: Arhivă Click!

În prima zi în care nu mai este primar general al Capitalei, Gabriela Firea îi cere prefectului Capitalei redeschiderea școlilor, spunând că decizia închiderii acestora este una injustă și că nu există nicio justificare. În martie, Gabriela Firea avea cu totul altă părere. În București erau doar două cazuri de COVID-19, iar Gabriela Firea susținea că "inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile".

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al partidului, că România şi Lituania sunt singurele state din Europa care au luat măsura închiderii școlilor. Ea susține că soluția este aplicarea programului pe care l-a iniţiat cât era primar general, adică testarea cadrelor didactice şi a elevilor și închiderea școlilor doar acolo unde există focare.

"Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional, şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală", a susținut Gabriela Firea. "Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci, poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodolodia online”, a declarat Gabriela Firea.

În luna martie Gabriela Firea dorea închiderea școlilor

Cu toate acestea, pe 8 martie, atunci când în București erau înregistrate doar două cazuri de coronavirus, Gabriela Firea avea o părere diametral opusă și sublinia că este absolut necesar ca școlile să fie închise. Ea susținea atunci că "inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile". 

"Ca părinte înţeleg îngrijorarea celorlalţi părinţi şi a profesorilor şi aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, creat în acest moment pentru coronavirus şi să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel naţional. Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauţie suplimentară, pentru protejarea copiilor noştri, a profesorilor, şi pentru a împiedica răspândirea”, declara la acea vreme Gabriela Firea.

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
horoscop jpg
inna sexy jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
loredana groza si sotul 7 webp
image
image
image
image
image
image
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg