Firme din domeniul IT, anchetate pentru evaziune de 35 de milioane de euro

image
Firmele IT sunt percheziționate mai nou cu mascații

Poliţiştii au descins, miercuri dimineaţă, la 24 de adrese din Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unor reţele specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT. Potrivit corespondentului Mediafax, prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 35 milioane euro. Surse din Politie au dezvăluit că în acest dosar sunt vizate societatile RHS, Compasi, Rom Soft (fosta retea "Depozitul de Calculatoare") si Scop Computers

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, efectuează 24 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT, anunţă Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

La acţiune participă 80 de polițiști de investigare a criminalităţii economice, 2 echipaje de intervenţie de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi un specialist criminalist.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, în circuitele infracţionale sunt implicate 2 mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte 6 societăţi comerciale din România şi 3 firme străine.

În acest mod, în perioada 2008-2012, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Mutu
Valeri Mitko FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg