Florentina și Alina, pe lista morților din Valencia. Mama și fiica erau date dispărute. Ce a anunțat MAE

Florentina și Alina, mama și fiica adolescentă în vârstă de 14 ani, erau date dispărute după incendiul care a mistuit două blocuri de locuințe în Valencia, pe data de 22 februarie. Ele locuiau cu chirie chiar deasupra apartamentului unde a izbucnit incendiul. MAE a anunțat marți seara că autoritățile spaniole au confirmat că printre cele zece persoane decedate în incendiul devastator sunt și doi români.

Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 3 jpeg

Moartea celor două românce, confirmată marți seara

Incendiul din 22 februarie la o clădire de locuințe din Valencia a luat zece vieți. Printre persoanele decedate sunt și cele două românce mamă și fiică, Florentina și Alina. Informația a fost transmisă de autoritățile spaniole Consulatului României la Castellon de la Plana, în urma procesului de identificare a victimelor.

„În continuarea informațiilor cu privire la situația cetățenilor români afectați de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile spaniole au notificat reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate.

MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată decătre autorităţile spaniole, conform procedurilor.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de laPlana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetățenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Oficiului consular al României de la Castellon de la Plana: +34677842467”, transmite MAE.

Blocul de locuințe a luat foc în 30 de secunde

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute.

Se crede că focul ar fi fost declanșat de mecanismul electric al copertinei de la apartamentul 86. Din cauza vântului puternic flăcările au înghiţit blocul în 30 de secunde apoi, s-au întins la un blocul din imediata apropiere.

Aministratorul blocului, tot o româncă, este inca in stare de soc. "În rezidenţialul Rafael Alberti locuiau două persoane, o adolescentă şi mama ei care erau cetăţeni români. Din ceea ce ştiu, zona cea mai afectată, în general, morţii care au fost localizaţi au fost de la etajul 7-8 în sus", a declarat Adriana Banu, administratorul blocului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
gradina jpg
Krystyna Skarbek jpg
daci romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net