Florian Walter, prins în Emiratele Arabe Unite


    Florian Walter a sponsorizat, prin Romprest, clubul de fotbal Universitatea ClujFoto: Click!
Florian Walter a sponsorizat, prin Romprest, clubul de fotbal Universitatea ClujFoto: Click!

Florian Walter, proprietarul companiei Romprest, este arestat în Emiratele Arabe Unite, la solicitarea autorităţilor române, şi au fost demarate procedurile de extrădare, a anunţat Poliţia Română. Acesta a fost reţinut încă din data de 2 iunie.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a precizat miercuri (15 iulie), într-un comunicat de presă citat de Mediafax, că au fost făcute demersuri pentru localizarea şi arestarea în vederea extrădării a lui Florian Walter în 22 mai, cu ajutorul Interpol.

În 29 mai, Poliția Română a solicitat Biroului Central Național Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenței lui Florian Walter în Emiratele Arabe Unite.

Ulterior, în 2 iunie, Poliţia Română a primit confirmarea că Florian Walter a fost arestat, la solicitarea autorităților române, și se află la dispoziția organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite. Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova și Ministerul Justiției, care au început procedurile în vederea extrădării.

"Reamintim că, cel în cauză este bănuit că, în perioada 2013-2014 a constituit și coordonat un grup infracţional organizat, ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale «tip fantomă». Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 de euro", a precizat Poliţia Română.

Surse judiciare declarau din 5 iunie, pentru MEDIAFAX, că Florian Walter a fost localizat, iar Ministerul Justiţiei a făcut o cerere de extrădare a omului de afaceri, cercetat de DIICOT Ploieşti.

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg